fbpx

...og så var de to. Groupama knækker masten

Inkluder i Newsletter: Ja

Groupamas mast er knækket lige over første salingshorn - ingen er kommet til skade, og båden har suspenderet kapsejladsen. Meldingen sender chokbølger langt ind i sejlerverdenen, efter at femte etape af Volvo Ocean Race har medført havari for det ene hold efter det andet.

"Retired" - eller "suspended"

Sanya og Abu Dhabi har allerede planlagt at få båden transporteret videre som dækslast på skib, mens Camper har suspenderet kapsejladsen for reparationer i Chile. Det bliver mere end svært for dem at nå Itajai på egen køl i tide for inport race og/eller start af næste etape, så der er stor sandsynlighed for at også de må opgive at fuldføre femte etape. Når Groupama, som kunne lugte etapesejren få dage længere fremme, må opgive, er det faktisk kun to både tilbage i racet.

Volvo Ocean Matchrace

De to er Puma og Telefonica - Puma lå stort set side ved side med Groupama da ulykken skete, og Telefonica havde lige arbejdet sig frem i en position, hvor de faktisk kunne se en mulighed for at vinde. Nu bliver det en kamp mellem de to - andre er der faktisk ikke med i sejladsen lige nu. De to tilbageværende både kan forventes i mål fredag eller lørdag.




Seneste nyheder





SailGP

Barselsvikaren - nu med fast job

Kort nyt

KDY Sharks på podiet i Portugal

Kort nyt

Museet for Søfart står til at miste millioner af kroner

Kort nyt

Træk en kajak i automaten på Rørvig Havn

Kort nyt

Sejlsportens store succes: Kvinderne stormer frem

Kapsejlads

Rindom topper verdensranglisten

Kapsejlads

Ocean Globe Race: 5.000 sømil uden varm mad og kaffe?

Kort nyt

Stærk duo overtager roret i KDY





Udvalgte artikler *