Bouwe Bekking, som bor ved Gilleleje i Nordsjælland er klar til endnu en Volvo Ocean Race sammen med 'hans' team om bord på Brunel. Foto: Dave Kneale/Volvo Ocean Race

VOR: Bouwe Bekking is back - Brunel er som 7. båd i feltet klar

29-06-2017 05:18 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Ingen kan matche Bouwe Bekking når talen falder på Volvo Ocean Race. Det er mere end 30 år siden den 54 årige Bekking sejlede Jorden rundt første gang, og næste gang bliver Bekkings 8. tur, så det er en erfaren herrer der første gang sejlede rundt med Phillips Innovater tilbage i 1985/86.

Teamet bag, det hollandsk baserede Brunel er heller ingen vår-unge i VOR sammenhæng, i det teamet første gang var med for 10 år siden, tilbage i 1997/98. 

Brunel er ikke alene. Det er blevet meget moderne at have et tema for teamet, og om bord på Brunel, som denne gang vil være sammen med andre hollandske firmaer, Abel, Royal Huisman og EY - ja der handler det om fokus på næste generation. Teamets mål er simpelthen, ved en skøn blanding af unge og 'gamle' at overdrage depechen til den yngre generation under mottoet: 'Engineering the Future' udtalte Bekking til pressen efter det var blevet officielt. 

Ved seneste VOR tangerede Bouwe Bekking Roger Nilssons rekord på 7 gange deltagelse, så Bekking bliver altså, med sin 8. tur, rekordindehaver når denne tur er slut. 

Nu mangler vi kun at få offentliggjort et team før alle 8 både har fået sat navne på, inden starten går den 22. oktober i Alicante.

Blandt de 7 team som nu er meldt klar, er hele 4 gengangere fra sidst. AkzoNobel, skipper Simeon Tienpont, Dongfeng Race Team skipper Charles Caudrelier, MAPFRE skipper Xabi Fernández, Vestas 11th Hour Racing skipper Charlie Enright, Team Sun Hung Kai/Scallywag skipper David Witt, Turn The Tide On Plastic skipper Dee Caffari, og nu altså Brunel med skipper Bouwe Bekking

 

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer