fbpx

’Det hårdeste mediejob i verden’

Inkluder i Newsletter: Ja

Alle VO65’erne har haft en Onboard Reporter (OBR) med på hele turen for at sikre den bedst mulige dækning af Volvo Ocean Race 2014-2015, og dette setup har sikret et utal af flotte, spændende, dramatiske billeder og rapporter fra alle syv både, som er bragt i alverdens sejlsportsmedier samt andre medier.

Endvidere har der været mange spændende interviews under hele Volvo Ocean Race, således at man har kunnet følge bådene tæt, høre om udfordringer og strabadser, om sejlernes holdninger, forventninger, ærgrelser og begejstring.

Alle syv Onboard Reporters blev specielt udvalgt til at varetage de spændende men ekstremt udfordrende og hårde jobs på VO65’erne, som skulle tilbagelægge næsten 40.000 sømil.

Dongfeng sam-greenfield_529

Foto Sam Greenfield, Dongfeng

Det kan være hårdt nok bare at kæmpe sig igennem strabadserne under forhold i de sydlige oceaner, eller det barske vejr over Biscayen, hvor rigtig mange af sejlerne såvel som OBR’erne var søsyge, men forestil dig, at du dagligt skal sende rapporter, historier, interviews, billeder m.v., når du sejler rundt i nogle af de mest uvenlige og fjerne farvande i verden, hvor du knap nok også kan sove – eller er søsyg – eller måske også lidt bange.

De fleste danske sejlere, som har fulgt Volvo Ocean Race husker måske bedst af alt, den video som blev optaget, da Vestas Wind gik på grund. På trods af chokket og forskrækkelsen over at hamre på grund med 17-20 knobs fart, så var Brian Carlin nærværende nok til at trykke på den knap, som kunne sikre at man gemte video streamingen fra ca. 60 sekunder før Vestas Wind ramte revet. At få dokumenteret hele den hændelse, dramatikken om bord, redningen fra skibet, landgangen på den næsten øde ø, sejlernes frustrationer og følelser m.v., er en kæmpe præstation i sig selv.

vestas på revet_02_bcarlin

Foto Brian Carlin, Vestas Wind

Alle de andre OBR’s har også leveret fantastiske billeder og rapporter, så der bliver helt sikkert hård kamp, når juryen skal kåre den bedste Onboard Reporter for Volvo Ocean Race 2014-2015. Men uanset hvem der vinder prisen, så har reporterne været med til at sikre publikum et fantastisk indblik i jorden rundt sejladsen, hvilket er en supergod promotion af sejlsporten.

Den vindende fotograf modtager udover den store ære, også en kontant pris på 20.000€, ligesom de to næste modtager hver 8.000€.

De otte Onboard Reporters blev udvalgt blandt næsten 2.000 kandidater, som i første instans henvendte sig til VOR, for at blive udvalgt til ”Det hårdeste medie job i verden”. De otte OBR er:

Abu Dhabi Ocean Racing – Matt Knighton (USA)
Team Brunel – Stefan Coppers (NED)
Team SCA – Corinna Halloran (USA), Anna-Lena Elled (SWE)
Dongfeng Race Team – Yann Riou (FRA), Sam Greenfield (USA)
Team Vestas Wind – Brian Carlin (IRE)
MAPFRE – Francisco Vignale (ARG)
Team Alvimedica – Amory Ross (USA)

Det er tredje gang, at Volvo Ocean Race har haft Onboard Reporter på sejladsen, men standarden er hver gang blevet hævet markant, dels fordi de tekniske muligheder er forbedret, dels fordi man rammer flere medie platforme, dels fordi konkurrencen er blevet skærpet blandt reporterne.

Udover Volvo Ocean Race’s egen platform, så er deres arbejde blevet vist på mere traditionelle daglige medier, TV, maritime websider, Facebook, Twitter, Instagram, og ikke mindst også på VOR’s meget populære App.

Priserne vil blive uddelt under den afsluttende Gallamiddag i Göteborg i næste weekend.

Her er yderligere nogle eksempler på billeder, men vinderen bliver valgt ud fra den 'samlede præstation' under hele Volvo Ocean Race.

mapfre fransisco-vignale_529

Foto Fransisco Vignale MAPFRE

SCA elled_529

Foto Anna-Lena Elled, Team SCA

brunel stefan-coppers_529

Foto Stefan Coopers, Team Brunel




Seneste nyheder





Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!





Udvalgte artikler *