fbpx

Pigerne vandt etapen, Abu Dhabi vinder overalt

Inkluder i Newsletter: Ja

Team SCA pigerne lå forrest over hele Biscayen, sejlede meget flot og viste, at de har bådfarten og det taktiske overblik, idet de fastholdt føringen på omkring 10 sømil hele vejen til mållinjen ud for Lorient.

Andenpladsen til Vestas Wind blev en stor triumf. Chris Nicholson sagde da han stod på molen, at det var langt bedre end de forventet. Han havde været glad for en fjerde eller femte plads, men andenpladsen er kronen på værket i deres store comeback.

Slutningen blev mere spændende end de havde ønsket, og Abu Dhabi kom tættere og tættere på. Føringen på 8 sømil skrumpede hele tiden ind, men Nico fortalte meget kort, at de havde problemer med kølen, som kostede dem en del fart, men de fik styr på det, og kunne holde Abu Dhabi bag sig.

VOR 150611_pinto_0251_528

Den flotte andenplads var det næsten bedst tænkelige resultat i Vestas Wind's comback sejlads. Foto Ainhoa Sanchez

Det var en meget træt med lykkelig Vestas Wind besætning som stod på molen i Lorient. De fleste havde slet ikke fået noget at spise de sidste to døgn, blandt andet fordi de havde været søsyge, selv nogle af de mest garvede VOR sejlere om bord.

Abu Dhabi sejlede taktisk på etapen, hvor de især fokuserede på Team Brunel og Dongfeng. Da de havde konsolideret tredjepladsen, startede jagten på Vestas Wind. Det afgørende for dem var, at få flest mulige både imellem sig selv og Team Brunel og Dongfeng.

Brunel lå for et døgn siden sidst, men sejlede sig op på femtepladsen, men da den spanske båd MAPRE klemte sig ind på fjerdepladsen, så var de faktisk med til at sikre Abu Dhabi en føring på 8 point, hvilket betyder at de har vundet Volvo Ocean Race inden den sidste niende etape til Göteborg.

ADO 150609_knighton_0814_528

En træt men meget lykkelig Abu Dhabi skipper Ian Walker, som kunne konstatere at den samlede sejr var hjemme med tredjepladsen. Foto Knighton

Ian Walker er den første engelske skipper, der vinder Volvo Ocean Race, og han glædede sig naturligvis over endnu en podium pladsering og samtidig at overalt sejren er i hus, forudsat at de blot gennemfører den sidste etape.

Det er iøvrigt første gang, at Emiraterne som en Golfstat vinder en stor international sportskonkurrence, og Ian Walker sagde:

”De går sikkert amok nede i Abu Dhabi ! Vi lagde en plan og vi gennemførte den.  Selvom vi har vundet nu, hvis vi blot gennemfører sidste etape, så vil vi fortsat gøre det så godt vi kan, både på niende etape, samt i de resterende Inshore races.”

Niende etape blev endnu en meget tæt etape, idet der kun var ca. én sømil mellem hver af bådene fra nr. 2 til 6, og derefter kun 2 sømil til Dongfeng, som skuffende blev nr. sidst, og nu ligger samlet nr 3 efter Team Brunel.

Mens Abu Dhabi allerede har vundet samlet, så er det fortsat åbent hvem der bliver de to andre både på præmiepodiet. Samlet stilling før sidste etape:

  1. Abu Dhabi – 19 point

  2. Team Brunel – 27 point

  3. Dongfeng – 29 point

  4. MAPFRE – 31 point

  5. Team Alvimedica – 33 point

  6. Team SCA – 44 point

  7. Vestas Wind – 54 point









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *