fbpx

North Sails valgt som leverandør til Volvo Ocean Race

Inkluder i Newsletter: Ja

Det er ikke ligefrem en overraskelse -. men nu er det altså officielt: North Sails skal levere sejlene til den nye one design klasse, Volvo Ocean 65. Det bliver tale om en separat pakke identiske sejl, som leveres med hver båd. Antallet sejl er reduceret til kun 12 i alt - otte sejl om bord, og fire reservesejl i land. Et sæt træningssejl leveres også med hver båd.

Flere lande involveret

For at sikre at sejlene bliver så ens som overhovedet muligt, bliver hvert enkelt sejl produceret i otte eksemplarer, i én arbejdsgang (tilsvarende det antal både, der nu produceres). De støbes i den samme form, og bearbejdes videre af det samme hold. På samme måde som når det gælder båd og rig, er produktionen delt op i flere led, som foregår i flere forskellige lande. Sejlene er  designet og testet i New Zealand, bygget i USA og færdiggjort i Frankrig. 

Ingen kulfiber

Sejlene produceres ved hjælp af North Sails nye 3Di teknologi, og der er brugt Aramid og Dyneema fibre. Kulfiber er fravalgt, fordi det blokerer de signaler som benyttes til datatransmissioner til og fra bådene - dels et spørgsmål om medievenlighed, og dels et spørgsmål om sikkerhed.

 

 




Seneste nyheder

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Sejlads i det nye klima






Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *