3Di teknologi bruges i de nye sejl - men ingen kulfiber.

North Sails valgt som leverandør til Volvo Ocean Race

21-05-2013 08:00 Øyvind Bordal20-05-2013 16:59 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det er ikke ligefrem en overraskelse -. men nu er det altså officielt: North Sails skal levere sejlene til den nye one design klasse, Volvo Ocean 65. Det bliver tale om en separat pakke identiske sejl, som leveres med hver båd. Antallet sejl er reduceret til kun 12 i alt - otte sejl om bord, og fire reservesejl i land. Et sæt træningssejl leveres også med hver båd.

Flere lande involveret

For at sikre at sejlene bliver så ens som overhovedet muligt, bliver hvert enkelt sejl produceret i otte eksemplarer, i én arbejdsgang (tilsvarende det antal både, der nu produceres). De støbes i den samme form, og bearbejdes videre af det samme hold. På samme måde som når det gælder båd og rig, er produktionen delt op i flere led, som foregår i flere forskellige lande. Sejlene er  designet og testet i New Zealand, bygget i USA og færdiggjort i Frankrig. 

Ingen kulfiber

Sejlene produceres ved hjælp af North Sails nye 3Di teknologi, og der er brugt Aramid og Dyneema fibre. Kulfiber er fravalgt, fordi det blokerer de signaler som benyttes til datatransmissioner til og fra bådene - dels et spørgsmål om medievenlighed, og dels et spørgsmål om sikkerhed.

 

 

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer