fbpx

VOR 2014-15: Kvindehold til start

Inkluder i Newsletter: Ja

Når det går løs i Volvo Ocean Race igen i 2014-2015, så vil et af holdene været et rent pigehold. Det er det svenske firma SCA, der står bag det kvindelige hold. SCA holdet, der vil sejle med en international besætning, er det første til at bekendtgøre en deltagelse i den tolvte udgave af løbet. Volvo Ocean starter fra Alicante i anden halvdel af 2014. Volvo Ocean Race, America's Cup og OL regnes for at være det største indenfor sejlsportens verden.

vor

SCA har offentliggjort deres deltagelse i Volvo Ocean Race 2014-2015

Første hold til at bestille den nye båd

Det kvindelige hold bliver også det første hold til at bekræfte en ordre på en af de nye 65 fods one-design båd, der skal sejles Volvo Ocean Race i. Målet for den næste udgave af Volvo Ocean Race er at få mellem otte og ti hold med på turen. Det er planen, at de første både vil være bygget færdige til sommeren 2013. Den nye high-performance båd bygges af et konsortium af værfter i Storbritannien, Frankrig, Schweiz og Italien. Den nye båd vil desuden gøre det betydeligt billigere for interesserede hold at deltage.

Læs også: VOR: Otte stk. 65 fod Farr One Design på vej

Det nye båddesign lægger mindre vægt på fysisk styrke, og det betyder, at kvindelige hold også kan være med i den kommende udgave af Volvo Ocean Race - og at de har en reel chance mod de fysiske stærkere mænd. Rene kvindelige besætninger har dog lov til at tage to ekstra kvinder om bord.

Femte kvindelige hold i historien

Kun fire rene kvindelige hold har før prøvet kræfter med Volvo Ocean Race, der begyndte som Whitbread Round the World Race i 1973. Det sidste kvindelige hold var Amer Sports Too under Lisa McDonalds ledelse i 2001-02.

amer

Her er det Amer Sports Too i Rio de Janeiro

Her er de fire tidligere kvindelige hold:

1989-90 Maiden - Tracy Edwards

1993-94 US Women's Challenge - Nance Franck

1997-98 EF Education - Christine Guilou

2001-02 Amer Sports Too - Lisa McDonald

Volvo Ocean Race chef Knut Frostad udtaler: "Jeg er meget glad for at se et kvindeligt hold tilbage i løbet. Manglen på kvinder i de sidste par udgaver af løbet har betydet, at vi ikke har repræsenteret halvdelen af jordens befolkningen. Jeg er også glad for at kunne byde Sverige velkommen tilbage – Sverige har en rig historie i Volvo Ocean Race".









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *