fbpx

Volvo Ocean Race: De sidste mil

Inkluder i Newsletter: Ja

Natten mellem mandag og tirsdag regner man med at feltet når Galway, efter en kort men sandsynligvis ret krævende etape; stærk vind, og udfordringer med skibstrafik og tidevand.

Telefonica tilbage?

Ud fra Lorient i dag søndag viste Telefonica igen klørne, og førte ud af Lorient i frisk vind. Puma presset spanierne hårdt, men Iker & Co var hurtige og trak fra. Groupama startede forsigtigt og konservativt, deres fokus lige nu er at ikke risikere noget, hverken protester fra konkurrenter eller tekniske vanskeligheder med båden. De forlod sit hjemmepublikum som den sidste båd af de seks, men efter et fantastisk stopover, hvor de først ankom som vindere af forrige etape, og senere vant Inport Race.

Fire eller bedre

Men Groupama har ikke sikret sig den samlede sejr endnu. De skal sejle hurtig også på denne etape - de fører med 25 point, og de kan lukke racet og sikre sig sejren ved at placere sig som nummer fire eller bedre. Det vil sige, at de skal have to både bag sig. Forholdene ligger godt til rette for franskmændene, slør i hård vind er en af Groupamas stærke sider.

Kirketerp med igen

Hos Sanya er Martin Kirketerp igen med - han har fået den plads der normalt tilhører David Swete (NZ). Sanyas crew list opgiver Martin som "helmsman/trimmer", dvs. rorsmand og  trimmer. Alt i alt får Martin Kirketerp en god portion Volvo-erfaring at henvise til, når han nu skal arbejde videre med at sikre sig en plads på et hold til næste tur jorden rundt.

Inport Race sidste chance

Skulle det ske, at Franck Cammas ikke lukker årets Volvo Ocean Race her under sidste etape, får han og holdet en chance mere under det afsluttende Inport Race i Galway næste weekend. Her er Bådmagasinet med ringside, og rapporterer direkte fra kulminationen på Volvo Ocean Race 2011-12.




Seneste nyheder





Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!





Udvalgte artikler *