Kampen er over. Telefonica taber for mange point til at kunne vinde årets Volvo Ocean Race. Foto: Diego Fructuoso/Telefonica/Volvo Ocean Race

Telefonica ude af kampen efter rorskade - Groupama ligner vindere

15-06-2012 10:38 Øyvind Bordal15-06-2012 08:38 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

De har været forskånet for alvorlige materielle skader hele vejen - faktisk som de eneste - men nu, på den næst sidste etape, ramte havariet Telefonica, endda to gange. Og desto mere ondt må det gøre, for det spanske hold var hårdt presset i forvejen. Nu, så tæt på afslutningen i Galway, er der ikke tid til at indhente det tabte.

To rorskader

Inden den seneste af to rorskader var Telefonica stadig mulige sammenlagtvindere. Faktisk havde de sejlet et fantastisk ben fra Lissabon, og lå i en position hvor de kunne vinde etapen, da lynet slog ned. I 40 knobs vind knækkede det ene ror - men mandskabet fik erstattet det med et reserveror. Det var en formidabel præstation, forholdene taget i betragtning. Derefter kæmpede de sig tilbage i toppen, ved hjælp af stærk fart, mod i de meget hårde forhold - og en taktisk bomning som bragte dem i front igen.

Mistet alt håb

Men bomningen medførte en ny rorskade, på det andet ror. Med kun et ror må Telefonica nu sejle i mål uden mulighed for at sejle kapsejlads - det handler kun om at fuldføre. "Vi har lige mistet alt håb om at vinde racet jorden rundt" siger skipper Iker Martinez. "Stemningen om bord er alt det, man kan forestille sig."

Triumf for Cammas?

Mens Telefonica summer sig ovenpå chokket, tordner de tre andre kandidater til sammenlagtsejren mod mål. Franck Cammas og Groupama har sin største triumf halvvejs i hånden, her kort før mål i Lorient - en etapesejer som konsoliderer deres samlede føring, og en modtagelse på hjemmebane vil være et højdepunkt selv i Franck Cammas' imponerende CV.

screendump-cropped

Som vi kan se, jager Puma og Camper kort efter førende Groupama, stort set side om side - hvilken dramatisk finale årets Volvo Ocean Race byder på! Vi vender tilbage med opdatering i løbet af dagen....her kl. 09.20 har Groupama 95 sømil tilbage. Bådfarten er ca. 25 knob, og det giver mindre end fire timers sejlads!

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer