fbpx

Groupama rykker frem

Inkluder i Newsletter: Ja

Sejlsport bliver ikke bedre – det var indtrykket efter lørdagens Inport Race i Lisboa. Frisk vind, sol, og tætte kampe bådene imellem, på begge sider af broen over Tejofloden – en bro som i parentes bemærket er bygget af de samme folk som byggede Golden Gate Bridge i San Francisco. Broen ligner også Golden Gate til forveksling, og for alle fotograferne dannede den et fantastisk bagtæppe for de seks VO70'ere.

Perfekt sejlads af Groupama

Groupama var båden alle ville lægge bag sig – alligevel lykkedes det netop Groupama at stikke af fra start, tæt fulgt af Puma. Strømmen gik mod vinden, så feltet delte sig hurtigt i to, en gruppe på hver side af floden. Groupama lykkedes med et nødskrig at runde bundmærket først, og derfra gjorde de ingen fejl: God fart, tæt, konservativ dækning af netop de konkurrenter som ligger nærmest pointmæssigt – og kompetent boathandling og manøvre hele vejen igennem.

 DSC0113-web

Medstrøm på kryds, Groupama dækker konkurrenterne til læ. Foto: Øyvind Bordal

Dyr fejl for Abu Dhabi

Bag Groupama skiftede placeringerne hyppigt; Abu Dhabi var længe nummer to, men på den sidste, meget korte læns gik de midt i floden, mod strømmen. Det tillod Puma og Camper at snige sig forbi på indersiden. Rækkefølgen i mål blev Groupama, Puma, Camper, Abu Dhabi, Sanya – og til sidst Telefonica.

Spansk mareridt

De stakkels Spanske sejlere havde et mareridt af en sejlads, med massive problemer i manøverne. Det kulminerede med at trække våd med spileren stort set hele den sidste læns – og på scoreboardet efter sejladsen er de nu i rykket fem point baglæns i forhold til den førende Groupama. Groupama først og Telefonica sidst – det var det værst tænkelige resultat for Iker Martinez & Co.

Endnu mere åbent

Efter dagens Inport Race fører Groupama med 189 point. Telefonica er stadig toer med 181 point, men er nu truet bagfra af Puma med 176 point. Camper er også rykket nærmere toppen, de har nu 166 point. Dermed er udfaldet af Volvo Ocean Race 2011-12 mere åbent end nogensinde.

 DSC0026-web-small

Puma ud fra start - efter dagens Inport Race er amerikanerne nærmere sejren end nogensinde før i racet. Dette er holdet, Bådmagasinet tippede som overall-vinder, inden start i Alicante. Foto: Øyvind Bordal









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *