Abu Dhabi fik sin første etapesejr, tæt fulgt af Groupama. Puma fik de sidste plads på podiet. Foto: Paul Todd/Volvo Ocean Race

Groupama fører Volvo Ocean Race!

01-06-2012 11:48 Øyvind Bordal01-06-2012 09:09 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

"En af de største øjeblikke i min sejlerkarriere", sagde en bevæget skipper på Abu Dhabi, Ian Walker, kort før han blev smidt i havnen i Lissabon. Abu Dhabi vandt etapen Miami-Lissabon efter at have ført det meste af vejen. Vindstille og svære forhold kunne have vendt op og ned på det hele, helt frem til mållinjen blev passeret i går aftes. Det arabisk-sponserede hold vandt med en margen på kun seks minutter til Groupama! 

Smagte særlig godt

Abu Dhabi har ikke haft et let race, tekniske problemer og lidt fartproblemer under bestemte forhold har gjort at de ikke har fået de resultater så langt, som de havde håbet på. På den baggrund smagte den snævre, hårdt tilkæmpede sejr særlig godt - som det fremgår i filmen nederst i artiklen her.

Samlet føring på spil

Men kampen bag Abu Dhabi tiltrak sig endnu mere opmærksomhed. Her var den samlede føring nemlig på spil - den føring ingen har kunnet fratage Telefonica siden Volvo Ocean Race startede for snart syv måneder siden. Groupama skulle slå Telefonica, og dertil have en båd imellem, hvis de skulle nå øverst på det samlede scoreboard.

Fem ekstra point til Telefonica

Det klarede de lige netop: Puma blev treer, og Telefonica var faktisk heldige med sin ekstremt snævre fjerdeplads: Camper lå foran spanjolerne, men parkedede i vindstille lige før mål.  Telefonica sneg sig forbi, og fik dermed fem meget værdifulde point ekstra.

Sanya kun fire timer efter

Camper måtte dermed tage til takke med en skuffende femte, mens Martin Kirketerp og hans sejlerkammerater på Sanya kom ind til en sjette og sidsteplads - kun godt fire timer efter vinderen, Abu Dhabi.

Se frisk film fra Lissabon her:

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer