fbpx

Volvo stopover til Danmark? Aarhus videre til næste runde

Inkluder i Newsletter: Ja

Volvo Ocean Race opfordrede tidligere i år 180 byer til at sende en ansøgning om at blive værtsby i 2014/2015 eller 2017/2018. Aarhus søgte, sammen med 65 andre byer rundt om i verden. Nu er omkring halvdelen sorteret fra, men Aarhus er blandt de udvalgte til næste led i processen. For Aarhus' vedkommende handler det om 2017/2018 udgaven af Volvo Ocean Race. I december kommer beskeden om hvorvidt Aarhus går hele vejen.

Gevinst i sig selv

Thomas Capitani fra Sailing Aarhus er ikke uventet tilfreds med situationen: "Vi er meget glade for, at være nået hertil. Det er en stor anerkendelse af, hvor langt Aarhus er kommet som sejlsportsby. Alene det, at organisationen bag Volvo Ocean Race regner Aarhus som værende blandt de bedste sejlsportsbyer i verden, er en kæmpe gevinst i sig selv. Det er med til at styrke og positionere vores brand. Vi er meget stolte".

Overbevisende finansieringspakke

Næste skridt er mere krævende, og meget anderledes end det første, siger Capitani: "Det er en helt ny situation, vi står i nu. Ved den første proces kendte vi til spørgsmålene samt kravene, men lige nu kender vi intet til præmissen. Vi venter på at modtage det uddybende materiale fra Volvo Ocean Race, som beskriver de muligheder og rettigheder, vi får som værtsby. Samtidig skal vi vurdere de krav, der vil stille til os. Et af de væsentlige krav bliver at stille med en overbevisende finansieringspakke. Den vil forhåbentligt komme til at bestå af offentlige midler, men i den grad også af privat medfinansiering. Erhvervslivet skal simpelthen ind og spille en rolle, hvis Aarhus skal blive værtsby", siger Capitani.

Hundredetusinder af tilskuere

"Der er ingen tvivil om, at Volvo Ocean Race først og fremmest er en kæmpe, folkelig begivenhed", fortsætter han. "Får vi et stopover til Aarhus, vil der være flere hundrede tusinder, der vil komme ned på havnen for at overvære det. Det er en ting. En anden ting er, at det også er en kæmpe erhvervsbegivenhed".









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *