Kelvin Harrap hos førende Puma, en solopgang i lun passatvind. Foto: Amory Ross/Puma powered by Berg/Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race: Dragrace mod stillebæltet

29-04-2012 16:00 Søren Øverup29-04-2012 12:22 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

De tre førende både (Puma, Telefonica, Camper) fintrimmer og fartoptimerer dag og nat, i et tæt dragrace mod nord. Abu Dhabi hænger på indenfor en distance som holder Ian Walker & Co inde i kampen om etapens topplaceringer – og eftersom spilersejlads bliver dagens ret fremover, vil de have gode chancer for at avancere.

Franskmænd for østlig

Groupama foretog et dårlig rutevalg tidligt på etapen, en østlig kurs som kostede dyrt. De er nu hægtet af med omkring 130 mil – men eftersom "The Doldrums" - stillebæltet omkring ekvator – snart skal krydses for fjerde og sidste gang under dette Volvo Ocean Race, så kan distancen sagtens indhentes.

Kirketerp i Savannah

Martin Kirketerps Sanya er nu ankommet til Savannah, og reparationer er i gang. Martin er med under arbejdet, og så snart ror og sprække i skroget er i orden, sejles båden til Miami. Her vil Sanya-holdet genoptage kapsejladsen, med start i inport race i Miami.

Speed, speed, speed...

Men for de fem deltagere i etapen Itajai-Miami handler det lige nu om fed sejlads i moderat passatvind - i direkte linje mod målet i Miami. Bådfart er i fokus, og om bord hos alle holdene arbejdes der konstant med små justeringer. Puma har efter et langvarigt analyse-program og målrettet testing av trim stoppet med at tabe mil til Camper og Telefonica, og har endda trukket fra igen en smule.

Stillebæltet forud

Telefonica og Camper har længe været i sigte af hinanden, og i lange perioder er de tre førende både så tæt, at det ligner en fartstest under træning. Men foran ligger stillebæltet, og selv om det lige nu virker relativt let at passere farvandet, kan der opstå en "ny start" - en situation som Puma frygter mere end nogen anden, fra sin hårdt tilkæmpede førerposition.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer