Fortjent etapesejr til Puma. Nu er amerikanerne 34 point bag Telefonica i den samlede stilling. Foto: Ian Roman/Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race: Puma fik femte etape

06-04-2012 23:51 Øyvind Bordal06-04-2012 21:51 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

En mildt sagt turbulent femte etape Auckland-Itajai blev fredag aften vundet af Puma. Efter at have jagtet Groupama i store dele af etapen nåede amerikanerne helt op til franskmændene - og der var lagt op til et matchrace mellem de to over de sidste godt 1.000 sømil til mål. Ingen kunne true de to, Telefonica havde lagt til land ved Kap Horn for reparationer og var 400 sømil bagud.

Samtidig ankomst

Men Telefonica fik vejrguderne på sin side i et helt usandsynlig omfang. De kom surfende bagfra i dobbel fart, og i løbet af få døgn havde de indhentet det tabte. Så kom chokket; Groupama knækkede masten. Dermed var der kun to både tilbage, og alle routing-prognoser tydede på at de to ville ankomme Itajai samtidigt. Presset var på Puma, men de lykkedes altså i at holde Telefonica bag sig, efter en desperat kamp, hvor sejlerne på begge både knoklede i døgndrift for hver meter.

Løb tør for mad

Skipper Ken Reads første kommentar var, at han aldrig i sit liv havde sejlet en så hård etape til havs. "Vi løb tør for mad for halvandet døgn siden, så vi har ikke spist noget på 36 timer. Det har været intenst. Vores tanker går til de hold som er ude med skader - vi ved hvordan det føles".

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer