fbpx

Volvo Ocean Race: Puma fik femte etape

Inkluder i Newsletter: Ja

En mildt sagt turbulent femte etape Auckland-Itajai blev fredag aften vundet af Puma. Efter at have jagtet Groupama i store dele af etapen nåede amerikanerne helt op til franskmændene - og der var lagt op til et matchrace mellem de to over de sidste godt 1.000 sømil til mål. Ingen kunne true de to, Telefonica havde lagt til land ved Kap Horn for reparationer og var 400 sømil bagud.

Samtidig ankomst

Men Telefonica fik vejrguderne på sin side i et helt usandsynlig omfang. De kom surfende bagfra i dobbel fart, og i løbet af få døgn havde de indhentet det tabte. Så kom chokket; Groupama knækkede masten. Dermed var der kun to både tilbage, og alle routing-prognoser tydede på at de to ville ankomme Itajai samtidigt. Presset var på Puma, men de lykkedes altså i at holde Telefonica bag sig, efter en desperat kamp, hvor sejlerne på begge både knoklede i døgndrift for hver meter.

Løb tør for mad

Skipper Ken Reads første kommentar var, at han aldrig i sit liv havde sejlet en så hård etape til havs. "Vi løb tør for mad for halvandet døgn siden, så vi har ikke spist noget på 36 timer. Det har været intenst. Vores tanker går til de hold som er ude med skader - vi ved hvordan det føles".









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *