fbpx

Dobbeltvinder af Vendée Globe satser på at Thomson vinder

Inkluder i Newsletter: Ja

64 dage har deltagerne i Vendée Globe tilbragt på havet. I front ligger franskmanden Armel Le Cléac'h, der har sejlet 89% af distancen, og på andenpladsen finder man britiske Alex Thomson. Afstanden mellem de to i skrivende stund er blot 90 sømil.

De seneste par døgn har Alex Thomson blot hentet og hentet på Armel Le Cléac'h. Frustrende for franskmanden at se sit forspring svinde ind time for time. Her til morgen/eftermiddag ser det dog ud til, at Le Cléac'h har fundet lidt mere fart frem i båden og igen øger afstanden. Siden morges, hvor afstanden kun var 77 sømil mellem de to, har Le Cléac'h udbygget forspringet med 13 sømil. På nuværende tidspunkt sejler Banque Populaire VIII afsted med 13 knob, mens HUGO BOSS kun skyder en fart på 9 knob.

Tidligere vinder satser på Thomson

Alex Thomson er den eneste britiske deltager i Vendée Globe, der primært sejles af franskmænd. Han har ved tidligere udgaver og ved denne udgave kæmpet hårdt for at vinde. I Vendée Globe 200-2011 var britiske Ellen Macarthur lige ved at vinde - hun måtte dog se sig slået af Michel Desjoyeaux, der også vandt sejladsen i 2008-2009. Michel Desjoyaux har denne weekend udtalt til Le Telegramme, at hvis han skulle satse penge på en vinder af Vendée Globe 2016-2017, så ville han tippe, at Alex Thomson kommer først over målstregen i Les Sable d'Olonne. Han har dog ikke begrundet sit valg.

Macif60107

Michel Desjoyaux.

De to både i front har lidt over 2.700 sømil tilbage, og man forventer, at de når Les Sables d'Olonne i løbet af de næste to uger.









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *