fbpx

Vendee Globe: Boss'en først over Ækvator

Inkluder i Newsletter: Ja

Ni dage syv timer og tre minutter gik der fra start og til Alex Thomson i hans Hugo Boss krydsede Ækvator, over 1 døgn hurtigere end den gamle rekord, som blev sat i racet tilbage i 2004/05.

Thomson skabte sit forspring, som lige nu er på små 60 sømil, ved at gå øst om en af øerne ved Kap Verde. De øvrige deltagere endte simpelthen i mindre vind, i læ af øen som Thomson var på den rigtige side af, og vupti – så var han stukket, og har ført Vendee Globe siden.

Efter Alex Thomson krydsede Ækvator i går aftes, forventer han som den førende båd at få mere vind, som naturligvis vil være med til at øge forspringet til forfølgerne, som alle i top fem består af ’Franske både’.

Status er, at kun én enkelt båd er udgået, ud af de 29 startende, og de førende både er kommet hurtigere og smertefrit gennem Kalmebæltet end tidligere, og holder vejrprognosen, så forventer de at passere Kap det gode håb allerede om yderligere 10 dage.

Når nu vinden øger, så rejser det uundgåelige spørgsmål sig. Kan grejet og specielt Hugo Boss med Alex Thomson holde hele vejen hjem?









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *