Geodatastyrelsen leverer ikke varen

Læs magasin-artikel om danske elektroniske søkorts forsinkelse ganske gratis.

07-08-2017 15:17 Redaktionen
Kilde: Politiken
Vurderer artiklen
Del artiklen

Flytning af Geodatastyrelsen fra København til Aalborg betyder, at produktionen af søkort til blandt andet Grønland er gået i stå.

Et otte år gammelt løfte til Grønland om levering af 73 digitale og livsvigtige søkort ligger i ruiner. Foreløbigt har man produceret 32 søkort, men produktionen er nu gået totalt i stå. Søkortene skulle efter planen være færdige inden udgangen af 2018. Men den manglende produktion skyldes, at den tidligere V-regering besluttede at flytte den ansvarlige styrelse, Geodatastyrelsen, til Aalborg.

Mangler kompetencer

Kun én af de 15 medarbejdere, der var beskæftiget direkte med produktion af grønlandske søkort, er fulgt med Geodatastyrelsen til Aalborg. Styrelsen har i halvandet år ansat de nødvendige nye medarbejdere til at kunne varetage produktionen fremadrettet, skriver Geodatastyrelsen til Politiken.

Geodatastyrelsen oplyser desuden, at man ikke har sat gang i produktionen, fordi medarbejderne først skal oplæres. Det forventes at tage flere år. De manglende søkort betyder, at skibene sejler i blinde med risiko for at gå på grund og forlise.

Også de danske elektroniske søkort er forsinket

Men det er ikke kun Grønlands søkort, der er forsinket. Tilbage i marts 2016 kunne vi i Bådmagasinet berette om, at opdaterede elektroniske søkort igen bliver forsinket. Igen er det flytningen af Geodatastyrelsen og besvær med forretningsmodellen for projektet, der bevirker, at man ikke få fuldført projektet.

Klik på nedenstående opslagsbillede, og du kan læse artiklen ganske gratis.

 

Opdaterede elektroniske søkort igen forsinket

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer