Flotte Dino. Foto: Henrik Hansen.

Dino blev reddet i sidste øjeblik

07-08-2017 12:08 Henrik Hansen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Bådebyggerne Per Brandt-Møller og Henning Holmstrøm, Jægerspris, har spenderet fem år og en masse ædelt træ på en omfattende genopbygning af den charmerende 44-årige ”Dino”, så den nu fremtræder som en helt nybygget klassisk motorbåd.

Det er næsten en historie om en forvandling fra skrot til slot. Og så alligevel ikke. Den 40 fod store klassiske motorbåd ”Dino” stod i mange år og forfaldt på land i Jyllinge, hvor nu 73-årige Per Brandt-Møller, Brandt-Møllers Bå-debyggeri i Jægerspris, fandt den i en sørgelig forfatning i 2012. Han og den jævnaldrende Henning Holm-strøm købte båden, da de havde efterset båden på land i Jyllinge og havde konstateret, at Dinos solide skrog var intakt og sundt, og ikke mindst at bådens to 145 hk Perkins dieselmotorer stadig var i fin form.

De havde begge selv været med til at bygge Dino med dobbeltklædning af to lag limede mahogni-planker, da de arbejdede på værftet for Per Brandt-Møllers far, Oscar Brandt-Møller, der også havde tegnet Dino. Per overtog værftet efter sin far i 1980. Selve skroget var stadig i så fin form, at Dino ikke tog en dråbe vand, da båden blev sø-sat for fem år siden i Jyllinge for at blive sejlet til værftet i Jægerspris. Motorerne havde kun gået 3.500 timer og havde stået tørt i motorrummet. Per og Henning havde medbragt frisk opladede startbatterier, da de ville teste om de store motorer overhovedet kunne starte.

Hertil og ikke længere...

Læs resten af artiklen "Dino blev reddet i sidste øjeblik - imponerende genopbygning af charmerende 44 årig" i Bådmagasinets juli udgave 2017.

Er du abonnent og logget ind, kan du læse hele artiklen under "Mit Bådmagasin - artikler for abonnenter". Du logger ind i øverste højre hjørne - lige over menuen.

Er du ikke abonnent på Bådmagasinet, men ønsker at være det, kan du se vores forskellige abonnementstyper her.

Et abonnement (både t rykt og online) giver adgang til:

  • Hente Bådmagasinet til tablets (iPad eller Android) eller læs det direkte på PC skærmen.
  • Låste artikler - kun for abonnenter.
  • Stort online-arkiv med Bådmagasinet fra 2010 og fremefter (over 90 online blade).
  • Mulighed for at benytte shoppens specielle tilbud til abonnenter - spar op 65 % på udvalgte varer.

Ønsker du blot at købe denne ene artikel, kan du også gøre det her på sitet.

Køb artiklen "Dino blev reddet i sidste øjeblik - imponerende genopbygning af charmerende 44 årig". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer