fbpx

Hou Maritime Idrætsefterskoles elever fik sig en lille overraskelse

Inkluder i Newsletter: Ja

Hele Hou Maritime Idrætsefterskole er i denne uge på tur i forskellige både. Bådmagasinet følger dem og bringer hver dag en spændende beretning fra turen. Dette er sjette del, hvor en lærer fortæller om dagens begiveheder, udfordringer og glæder.

I dag var en af de dage, hvor man ikke skal dømme dagen, før den er gået. Vi havde luret på vejrudsigten, at det ville regne hele formiddagen, så skippermøde var lagt til klokken 12.00 - og ganske rigtig gik formiddagen med at putte nede i kahytten på de forskellige både. Klokken 12.00 mødtes vi så med skipperne og planlagde ruten fra Ballen, syd om Samsø til Mårup Havn.

En lille overraskelse

Vi aftalte så, at alle skulle være til fællesmøde kl. 13.30, for der ventede os en lille overraskelse -

en elev, Thor, havde fødselsdag, og hans forældre kom hele den lange vej fra Vestjylland med færge til Samsø for at overraske med kage og sodavand til hele flokken. Tusind tak! Men de havde ikke kun kage med, solen begyndte også så småt at titte frem samtidig.

Kage

Kage og sodavand i anledningen af Thors fødselsdag. Foto: Hou Maritime Efterskole.

Klokken 15.00 begyndte vi så at sende alle bådene af sted, vi startede med et kryds ned langs Samsø, hvor vigtigheden af trim blev understreget. Når vi sender bådene afsted, gør vi typisk det, at de små og langsomme både kommer afsted først, og langsomt derefter komme de hurtigere både, sådan at vi kommer nogenlunde fælles frem. Samtidig er det jo også altid underholdene at sejle op gennem feltet, og snakke lidt med hinanden undervejs. Nårh, ja en enkelt vandballon kan det nok også blive til.

HOU8

Livet til søs er skønt. Foto: Hou Maritime Idrætsefterskole.

Hou Maritime Idrætsefterskole har jo trods alt også syv ens j/80ere med i feltet, så lidt kapsejlads går der jo altid i den. Kapsejlads på trods af at der på langt de fleste både, kun er en sejlerlinje-elev om bord, som har ansvaret som kaptajn, og han har så en besætning fra de tre andre linjer (outdoor, håndbold og fodbold), så det er virkelig en ledelsesøvelse at få alle manøvre til at gå op, og samtidig få navigereret, ført logbog, smurt madder og ikke mindst få nydt livet.

Men som sejlerlærer er det en fornøjelse at se, hvordan en elev, der aldrig havde sejlet for 10 måneder siden, da hun ankom til HMI på den her tur, vokser med opgaven som kaptajn på en lånt IF’er. Hvordan havnemanøvrene bliver bedre og bedre, planlægningen om bord bare begynder at spille og rutinerne sidder fast.

Styr på havnehyggen

For at holde alle trygge, har vi lavet det således, at når vi ankommer til havn, er en lærerbåd inde først, en anden lærerbåd ligger klar udenfor havnen, og sender så elevbådene ind en af gangen, så alt kan forgå i god rod og orden, og med mindst mulig underholdning til de andre både i havnen. Samtidig har vi så også mulighed for at pakke bådene tæt, så vi fylder mindst muligt og ligger sammen, så havnehyggen for alvor kan opstå.

Vokser med opgaverne

Undervejs på turen skal eleverne selv stå for mad - de får lidt mere end, hvad køkkenet har til dem pr. dag, og så skal de selv handle ind, planlægge og prioriterer. På mange både står den derfor på pasta med ketchup og hvidt toastbrød - men der er heldigvis også altid et par både, der bryder normen, og får vist de andre, hvor godt man kan leve med bare en lille smule planlægning. Men som voksen er det ganske spændene at lytte til samtalen i den lokale købmand, når der handles ind. “Øj, koster mælk så meget”, "Nu har vi jo brugt alt for mange penge” - med andre ord, det er super sund læring at selv skulle handle og planlægge mad. At det så også er en udfordring at skulle tilberede al maden på enten grill eller Trangia (campingkøkken) er en anden ting - men igen her vokser eleverne med opgaven.

HOU9

Eleverne vokser med opgaverne om om bord. Foto: Hou Maritime Efterskole.

Vi endte med at have et super skønt halvvinds og agten for tværs ben op langs Samsø, hvor spilere og gennakere kom op, og fotografen kom op gennem feltet og fik taget en hel masse fede billeder - hvem havde troet, at dagen skulle blive så god, når den nu startede med regn.

Vi endte med en skøn sommeraften i Mårup til lyden af glade elever, der hyggede med madlavningen, snakkede fiskede og bare havde en skøn tid sammen.

I dag, går turen hjem til Hou, da vi ikke helt stoler på vejret torsdag aften/fredag, så vi sejler hjem til Hou og har Sankt Hans der, inden skoleåret slutter lørdag.




Seneste nyheder





★ Artikel

★ Er CE-mærkning din garanti for sikkerhed?

SailGP

Barselsvikaren - nu med fast job

Kort nyt

KDY Sharks på podiet i Portugal

Kort nyt

Museet for Søfart står til at miste millioner af kroner

Kort nyt

Træk en kajak i automaten på Rørvig Havn

Kort nyt

Sejlsportens store succes: Kvinderne stormer frem

Kapsejlads

Rindom topper verdensranglisten

Kapsejlads

Ocean Globe Race: 5.000 sømil uden varm mad og kaffe?





Udvalgte artikler *