fbpx

En beretning om livet om bord

Inkluder i Newsletter: Ja

160 elever fra Hou Maritime Idrætsefterskole er på årets sommertur. Bådmagasinet følger med i løjerne - her del 3.

Eleven Karoline Schouw Hansen fra Hou Maritime Efterskole fortæller her om livet om bord, som det så ud i går på turen.

Så blev det søndag, og dagen startede med, at jeg vågnede kl. 08.00. Inde i båden var der dannet kondens på vinduerne. Klokken slog 9.30, og jeg vækkede min besætning på Doradoen; pigerne på båden er ikke ligefrem morgenmennesker, men morgenmaden skulle jo på bordet, så med et lille puf fik jeg trukket dem ud af soveposerne. Morgenmaden bestod af dejlige morgenmadsprodukter med mælk, boller, pålæg og frugt - en lækker måde at starte dagen på. Opvasken blev hurtigt klaret med så god en besætning og så godt et sammenhold.

Første fællesmøde var kl. 12.00, så inden da skulle det sidste søvn ud af kroppen, så en lur på 45 minutter var ikke dårligt.

Fællesmødet indeholdt diverse informationer om dagen, der ventede. Efter fællesmødet gik turen til Rema 1000 som lå 500 meter fra havnen. Vi måtte hellere købe mere mad ind, nu hvor turen gik til Snaptun havn, hvor mulighederne for indkøb var mere begrænsede. Så vi fik handlet lidt småting ind som mælk og pålæg.

Hou

Mange ting skal klares inden der lægges fra.

13.30 var der arrangeret en lille fodboldturnering, hvor man som elev blev tilbudt muligheden for at komme ud og tackle en lærer eller to. Jeg valgte nu at hoppe den mulighed over drog i stedet mod badeområdet - for et bad synes efterhånden at være på sin plads. Efter badet fik min besætning og jeg smækket en lækker omgang spaghetti carbonara på trangiaen - mums, det var lækkert! Resten af eftermiddagen gik med hygge, spas og drillerier, blandt andet sammen med de to skønne lærere, som havde ‘været træls igennem en længere periode’: Bjørn og Bette Kim.

Intet problem at falde i søvn

Kedsomhed fører tit til nye eventyr! Så nu hvor jeg de andre dage både havde prøvet at spise rå vandmand, kogte og stegte muslinger, tænkte jeg, “hvorfor ikke stege en søstjerne?” Så jeg stegte tre, og de røg skam ned alle sammen. Nu var jeg dæleme klar til turen mod Snaptun. Vi gik fra havn i Juelsminde ved 20.30-tiden og var alle i havn igen ved 23-tiden i Snaptun.

Hou3

På vej til Snaptun.

Turen var ikke særlig lang, da blæsten bar os hurtigt gennem bølgerne. Efter ankomst fik vi spist lidt rugbrød, og de sidste aftentimer blev fyldt ud med hygge i havnens kroge. Køjetid blev udskudt til klokken et, men med al den friske luft var det at falde i søvn intet problem.









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *