Sebastian Kornum har surfet sig til en kontrakt med Neil Pryde.

Sebastian Kornum surfer sig til job på Hawaii

26-09-2012 16:45 Trine Søe26-09-2012 14:45 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Et er at vinde to ungdoms-VM titler og næsten alle danske og nordiske mesterskaber gennem junior årene, men at man derefter står på podierne allerede som førsteårs senior, er mere usædvanligt. Ved finalestævnet i det åbne tyske mesterskab blev det i juli måned til en tredjeplads blandt deltagere fra otte nationer. Formula-VM i Letland gav to uger senere førstepladsen i Lightweight-klassen og en 8. plads overalt.

Sebastian har flotte resultater i bagagen

Tilbage i Danmark ugen efter vandt Sebastian Kornum det prestigefyldte WaterZ Race ud for Hvide Sande i et felt på næsten 200 windsurfere og 100 kitesurfere, og ved samme stævne blev det til sølv i Slalom-DM blot ét point fra en førsteplads, og ind imellem de fysisk krævende slalomheats viste den seje jyde også evner som Stand Up Paddle-racer ved at snuppe andenpladsen i et distancerace. Få minutter efter stod han igen klar på surfbrættet til finaleheatet i Slalom-DM.

sebastiankornum

Sebastian Kornum rider på bølgen

Derefter gik turen til World Cup'en i Klitmøller, hvor Sebastian suverænt vandt et warmup-race fra Vorupør til Klitmøller foran kitere og surfere. De femten kilometer blev tilbagelagt med en gennemsnitsfart på næsten 30 knob i tre meter høje bølger.

I World Cup'ens bølgekonkurrence sluttede Sebastian midt i feltet og er selv positivt overrasket: "Skal man klare sig i World Cup'ens bølgesejlads, skal man træne i bølger hele tiden, og med mit hidtidige fokus på racing, skal jeg vist være mere end lykkelig for at slutte midt i World Cup feltet, men bølgesejlads tiltaler mig meget, så fremover vil jeg helt klart prioritere det højere".

De professionelle har øjnene rettet mod Sebastian

At det 20-årige stortalent imidlertid også har et øje for bølgerne, viste han i World Cup'ens Stand Up Paddle konkurrence, hvor han indtog andenpladsen med samme pointstilling som vinderen Peter Steinfath, der indtog det øverste trin på podiet i kraft af bedre stil. PWA – de professionelle windsurferes egen organisation, kvitterede ved at udnævne Sebastian som "Sailor of the Day" på World Cup stævnets hjemmeside.

sebastiankornum2

Sebastian i aktion

Sebastian får job på Hawaii

Som toppen af kransekagen efter den succesfulde sæson, blev Sebastian i sidste uge kontaktet af chefdesigneren for sin sejlsponsor Neil Pryde, der har et job ledigt som tester og udvikler af nye produkter. Jobbet indebærer at Sebastian allerede fra november flytter til Hawaiiøen Maui, hvor han vinteren over skal have fast arbejdsdag på Stillehavets bølger.

"Det her er en unik mulighed, som jeg slet ikke var forberedt på. NeilPryde er den største og mest succesfulde virksomhed i surfindustrien, og mange af sportens største profiler er tilknyttet virksomheden, så de har masser af ekspertise at trække på, men ifølge chefdesigner Robert Stroj, har de brug for en ung profil, der kan lidt af det hele og som er vant til at arbejde struktureret med opgaverne. På begge punkter føler jeg mig faktisk ret godt kvalificeret, så jeg har takket ja med et stort smil og får nu travlt med at finde et sted at bo, anskaffe en bil etc." siger den 20-årige Skive-surfer, der blev student tidligere på året.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer