Dannebrog fløj højt, da danske Casper Steinfath i dag på Fiji vandt sin 3. VM titel. Foto: ISA / Ben Reed

Dansk VM guld i Stand Up Paddle

17-11-2016 06:03 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det var en følelsesladet dag for det danske surftalent Casper Steinfath, da han for tredje gang sikrede sig titlen som Verdensmester i Stand Up Paddle (SUP) "Technical Racing" ved VM på Fiji.

“Jeg er helt tom for ord! At vinde mit 3. Verdensmesterskab i dag er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse! Jeg har trænet virkelig hårdt hele sæsonen frem mod i dag, og det føles så fedt at alting gik op i en højere enhed i dag" udtalte en nærmeste glødende Casper Steinfath efter finalen.

Den tre km lange "Technical Race" blev afholdt ved det berømte surfspot ‘Cloudbreak’ på Fiji, som til dagligt leverer verdensklasse bølger.

Stærkt comeback og taktisk overblik

Den danske Viking kom godt fra start, men måtte overgive føringen midtvejs til den franske surfer Arthur Arutkin. Dette slog dog ikke Steinfath ud, som til sidst i racet lavede et stærkt comeback. Den nykårne danske verdensmester viste suverænt taktisk overblik og bølgekendskab, hvorved han fangede en kritisk bølge og overhalede franskmanden og nappede guldet.

“Forholdene var super udfordrende på vandet i dag. På den sidste runde var jeg næsten helt flad for energi. Jeg samlede mine sidste kræfter til at lave et endeligt skub, og så så jeg ud af øjenkrogen en lille bølge med retning mod mig. Jeg gav alt hvad jeg havde tilbage i mig, og jeg er så lykkelig over at kunne bruge bølgens energi til at surfe henover målstregen!" udtaler en stolt Casper Steinfath.

Ikke blot var dette en personlig sejr for den danske Viking, men han skriver sig også ind i historiebøgerne som den første individuelle SUP atlet nogensinde til at have vundet tre ISA (International Surfing Association, red.) VM titler.

De næste mål for Casper bliver torsdag og søndag, hvor han skal forsvare de rød-hvide farver i lang distance disciplinen og derefter 200 meter sprinten ved VM på Fiji.

I September 2017 afvikles ISA SUP VM i Danmark, og det bliver nu endnu mere spændende at følge den unge dansker forsvare sin guldmedalje på hjemmebane.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer