Sebastian Kornum sluttede nummer tre ved det åbne tyske mesterskab.

Sebastian sluttede treer i Tyskland

01-08-2012 12:30 Trine Søe01-08-2012 10:30 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Samtidig kunne Sebastian glæde sig over, at klubkammeraten Christian Justesen, der endnu er ungdomssejler, sluttede samlet nummer otte og andenbedste junior. Sebastians tredjeplads var tæt på at blive til sølv, idet en tiebreak med tyske Sebastian Kördel afgjorde de to placeringer.

De to unge surfere vækker opsigt

De to Skive-surfere, der begge har junior- og ungdoms VM-titler på CVet, hørte til feltets yngste på Sylt, og det giver især ekko i surfsporten, at Sebastian i disciplinen Formula henviser flere af verdens bedste til sekundære placeringer - blandt andet Brasiliens Wilhelm Schurmann, som i ugerne forinden vandt både det amerikanske mesterskab og distancesejladsen HIHO i Caribien.

Sebastian Kornum udtaler: "Det var fantastisk at sejle på Sylt med næsten 10.000 tilskuere og et stort anlagt stævne med masser af sejladser, VIP-områder på stranden for deltagerne, stort opbud af medier og et virkelig velfungerende team af officials på vandet. Resultatet er måske mit vigtigste udover de to VM-titler jeg fik som ungdomssejler, og det vil uden tvivl få stor betydning for mig også i forhold til sponsorerne nu, hvor jeg i de næste par år vil beskæftige mig 100% med windsurfing". Sebastian Kornum har mindst ti år inden han, på papirerne, vil peake i sin surfkarriere.

Målrettet kost og fysisk træning

"Jeg har i år arbejdet meget målrettet med min kost og fysiske træning og har nøje fulgt et træningsprogram fra en af Sejlunionens trænere. Det har tydeligvis givet mig et ekstra gear på vandet, og jeg føler at jeg i kraft af mit fysiske overskud har bedre mulighed for at koncentrere mig om taktikken. Derudover træner jeg meget bølge- og padlesurfing samt cykling, og alt i alt giver det mig en motorik og fysisk form, som er guld værd på vandet".

Boardhandling i top

Sebastian er også blevet mere modig. "Min boardhandling er også i top i øjeblikket, og det gør, at jeg tør at gå i nærkampe for at sikre den bedste plads på startlinjen - også bagbordsstarter hvis der er plads til det, og uanfægtet hvem af stjernerne, der komme tæt på", siger Sebastian med et beskedent men sikkert udtryk i øjnene.

I løbet af august måned skal de to Skive-surfere deltage i hvert deres Formula VM. Sebastian sejler senior-VM i Letland, og Christian tager til Gardasøen for at sejle ungdoms VM.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer