fbpx

Liga: Urørlige Roskilde har kurs mod hurtig returbillet til 1. div.

Inkluder i Newsletter: Ja

Team Roskilde overgik sig selv med en ny suveræn sejr ved weekendens 2. divisionsstævne i Brejning. Lokale Brejning "Crabs" blev toer, Struer "Ducks" tog tredjepladsen.

Team Roskilde er i år nedrykker fra Sejlsportsligaens 1. division. Det bliver med sikkerhed et kort ophold i næstbedste række, hvis sjællænderne blot nogenlunde fortsætter de takter, som team'et har vist ved sæsonens to første 2. divisionsstævner i Struer og Brejning.

Allerede i Struer for nogle uger siden imponerede Roskilde med seks 1'ere og tre 2'ere i de i alt ni sejladser - en historisk suveræn score i ligasammenhæng. Men rekorder er som bekendt til for at blive slået - så ved denne weekends (24.-25. juni) stævne i Brejning skruede Roskilde yderligere op for blusset med hele OTTE 1'ere og to 2'ere i de ti gennemførte flights.

"De eneste, der kan slå den serie, er vist Team NZ," lyder én af Facebook-kommentarerne oven på sejren i Brejning - med henvisning til kiwiernes overlegne AC-serie i disse dage.

Eller denne kommentar fra en Thurø-gast: "I sejlede på et helt andet niveau end os andre. I er vist havnet i den forkerte division."

Se slutstilling fra 2. div. i Brejning

"En rigtig god weekend" Returbilletten til 1. division ER det erklærede mål for Roskilde, understregede teamskipper Hans Tønder, der uddybede team'ets præstation: "Vi havde bare en god weekend med godt glid hele tiden. Jeg synes, vi fandt vindspringene rigtigt godt og kom godt igennem de meget skiftende tryk på fjorden, og så havde vi god boathandling."

Brejning "Crabs" sluttede som toer ved stævnet - måske hjulpet lidt af lokalkendskabet til de omskiftelige forhold på Vejle Fjord, der ligger omgivet af højdedrag til begge sider.

Tredjepladsen endte hos Struer "Ducks", som dermed fik oprejsning fra en mindre prangende 16. plads ved hjemmestævnet i første ligarunde.

Sjællandsk top-3

I den samlede 2. divisionsstilling er det selv sagt Roskilde, der fører an med den mindst mulige lavpoint-score efter to stævner - to point.

København "Cool Cats" følger efter med side om side med Helsingør Sejlklub, mens Brejning "Crabs" og Svendborg "Superheroes" besætter fjerde- og femtepladsen, der også giver oprykning til 1. division. 2. division sejler næste gang i Aarhus den 2.-3. september.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *