fbpx

Furesøen vinder i Thisted - og rykker op i 1. div.

Inkluder i Newsletter: Ja

Allerede før sæsonens sidste stævne i 2. division kan Yachtklubben Furesøen fejre avancement til Sejlsportsligaens 1. division. Det står klart efter sejr til Furesøen foran Gilleleje og Sundet ved ligastævnet i Thisted.

Yachtklubben Furesøen slog til igen og sikrede sæsonens anden sejr af tre mulige i Sejlsportsligaens 2. division. Ved stævnet i Thisted strøg de fire unge YF-sejlere gennem de første 11 flights med udelukkende top-3 placeringer, herunder seks prikker.

Det gav en komfortabel føring inden de tre afsluttende FINAL 6-sejladser. Hvor der så pludselig kom fornyet spænding, da Furesøen åbnede med en sidsteplads i første finalesejlads. "Vi fører rundt om topmærket, men så bliver vi låst på lænseren ude på styrbord halse - og bliver sejlet over layline, så hele feltet kommer indenom," forklarede Kasper Skiveren fra YF.

Før de sidste to sejladser var Sejlklubben Sundet og Gilleleje Sejlklub helt oppe i kølvandet på YF - blot to og ét point efter. Uden dog at komme forbi. "Vi kommer igen med en andenplads i næste sejlads, og den sidste prikker vi. Det var superlækkert at komme igen på den måde," sagde Jacob Pjetursson, YF, om de sidste to finalesejladser, der afgjorde stævnet til ligatopholdets fordel.

Furesøen vinder stævnet i Thisted foran Gilleleje Sejlklub og med Sejlklubben Sundet på tredjepladsen. Sejlklubben København, Thurø Sejlklub og Silkeborg Sejlklub nåede også med i FINAL 6 og sluttede i nævnte rækkefølge på pladser 4-6.

Tillykke med oprykning

Efter to sejre og en tredjeplads i sæsonens foreløbigt tre stævner i 2. division har Yachtklubben Furesøen skabt et solidt forspring på fem point ned til nærmeste forfølger.

YF har 52 point, på andenpladsen har Sejlklubben Sundet 47 point, mens Silkeborg Sejlklub ligger tre'er med 44 point.

Nok så bemærkelsesværdigt er det, at Furesøen med weekendens resultat allerede kan rette blikket på ligaens 1. division i 2017. Furesøen har lige nu 17 points forspring ned til Gilleleje på den ikke-oprykkende sjetteplads. 17 point kan lige akkurat indhentes ved sidste stævne i Skovshoved, 10.-11. september, men Gilleleje kan ikke gå forbi Furesøen på grund af Furesøens to stævnesejre (dog forudsat, YF stiller til start ved sidste stævne).

Tæt kamp om pladserne

Mens Furesøen i princippet kan sejle baglæns i Skovshoved - og stadig rykke op - skal både Sønderborg Yacht-Club og Struer Sejlklub, der lige nu nu ligger på fjerde- og femtepladsen, levere et godt resultat ved sæsonfinalen, hvis oprykningen skal i hus. Gilleleje, Thurø og Helsingør er ikke langt efter og har gode muligheder for at blande sig i oprykningsspillet helt til det sidste.




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *