Bådmagasinets billedgalleri

Bavaria 50

Bavaria Kingsize. Bådmagasinet var i foråret til verdenspremiere på Bavaria 50. En fyrstelig sag med store rum og tre toiletter. Tyskeren koster kun 1,92 mio. kr. søsat og rigget. Typen egner sig som delebåd.
29-11-2005 07:00 Hans Henrik29 Nov 2005 6:00 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen
Et dansk samarbejde med Bavaria
Sejlmager Søren Hansen fra Elvström Sobstad er altid på pletten når der testes Bavaria både. Årsag: Sejlloftet i Aabenraa leverer årligt 5000 Bavaria-sejl. Sejlene udvikles i tæt samarbejde mellem Bavaria Yachts, Seldén og Elvström Sobstad, fortæller Søren Hansen, altid i sit karakteristiske røde sejler-
tøj. I dag vælger flertallet af tursejlere rullemaster til deres nye både. Det be-
tyder udfordringer til Elvström Sobstad, der gerne vil lave mere og mere kappe på storsejlene. ”I forhold til et rullesejl uden sejlpinde, er storsejlet med sejlpinde 10-11 kvm større på en Bavaria 50. Vi eksperimenterer derfor hele
tiden med sejlpindene. Vi ændrede samtidig panel-layoutet fra biradial til trioptimalt fuldradialt fra hals, skøde og top, for at optimere strækretning,” siger Søren Hansen.
Dugen er kraftig til genua 1, 2, 3 og stormfok, og specielt i agterliget er dugen ekstra kraftig, mens dugen fremme er lettere for ikke at storsejl og genua skal blive for tungt.
”Hvis man sejler i 25 m/sek. så holder sejlet stadigvæk fordi det har femlags laminat med to folier inden i med armeringstråde med sandwichdug på hver side af dugen. I storsejlet har vi i dag ekstra vertikale kulfiberpinde i toppen, det er vores domæne med de sejlpinde. Vi udvikler dem og bruger tid på det. Kunsten er at få agterligsrunding på storsejlet. Med de lidt dyre eksklusiv-sejl holder profilet bedre og dybden rykker ikke tilbage i genuaen og lukker i agterliget. Man reber samtidig senere på eksklusiv-sejlene da de er mere strækstabile, og dugen er stabil og flad, selv når du reber genuaen,”
siger Søren. På Bavaria 42, 46 og 50
vælger 40 procent af køberne et eksklusivt sejl. Til en Bavaria 50 koster et eksklusiv sæt hightech sejl fra Elvström Sobstad 67.600 kr. ekstra.

2009-06-28 01:32:38 af qzimcls

jJxUu6 fhhnocubzlda, [url=http://hsubsjrvsjay.com/]hsubsjrvsjay[/url], [link=http://ufcmjdxvznaj.com/]ufcmjdxvznaj[/link], http://unorakzbvssf.com/
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer