Bådmagasinet har været om bord på Dragonfly 25 til en test. Fotos: Henrik Hansen.

Vi tester: Dragonfly 25 - vild acceleration

31-05-2015 13:00 Trine Søe27-05-2015 11:00 - Henrik Hansen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Der stod 18 knob på loggen på toppen af en vild acceleration med gennakeren oppe på en skæring med den nye Dragonfly 25 Sport, da vi sejlede dag- og weekendsejleren i en jævn til frisk vind på Lillebælt.

Det var en fantastisk fartfornemmelse med en blot 25 fods båd, der ganske vist er højtydende til sportslig cruising og kapsejlads, men båden sejlede med så stor stabilitet, at de små nakkehår aldrig nåede at rejse sig. Selv når båden krængede en del i enkelte kraftige pust, så følte vi aldrig, at vi kom i nærheden af at sejle på kanten. Der er stropper syet ind i trampolinen til at sætte fødderne i, når båden krænger.

D25 04

Skøn trimaran fra Quorning Boats

Her kommer den spændende sejlads fra bådens konstant høje fart og en adrenalinsparkende acceleration. Dragonfly 25 Sport gik fra 8-9 til 15 knob på ganske få sekunder, og det var endda første gang vi sejlede den nye lillesøster i Dragonfly-familien af foldbare Swing Wing trimaraner.

Det er umuligt at vurdere eller måle præcist, hvor meget det blæste, fordi vi konstant sejlede meget hurtigt, men et realistisk bud er fra 6 m/s og op til 10-11 m/s i pustene. Det må tages med, at der var en mærkbar sydgående strøm med utallige strømskel i Lillebælt. Vi målte dog farten gennem vandet med bådens log, som vi have tjekket mod en GPS i mere strømneutrale områder. På bidevind nåede vi en topfart på over 12 knob, og vi lå generelt mellem 7,5-10 knob.

Hertil og ikke længere...

Læs hele historien om ”Vi tester: Dragonfly 25 - vild acceleration" i Bådmagasinets maj udgave 2015.

Er du abonnent og logget ind, kan du læse hele artiklen under "Mit Bådmagasin - artikler for abonnenter". Er du ikke logget ind kan du gøre det her

Er du ikke abonnent på Bådmagasinet, men ønsker at være det kan du tegne et online årsabonnement for 399 kroner her. Du kan naturligvis også få leveret Bådmagasinet direkte i din postkasse, køb trykt abonnement her (der findes flere at vælge i mellem).

Begge abonnementstyper giver adgang til:

  • De 12 næste numre af Bådmagasinet online. (leveret direkte i din postkasse ved trykt abonnement). Hente Bådmagasinet til tablets (iPad eller Android) eller læs det direkte på PC skærmen
  • Låste artikler - kun for abonnenter.
  • Stort online arkiv med Bådmagasinet fra 2010 og fremefter (63 online blade).
  • Mulighed for at benytte shoppens specielle tilbud til abonnenter - spar op 65 % på udvalgte varer.

 

Ønsker du blot at købe denne ene artikel, kan du også gøre det her på sitet:

Køb artiklen - "Vi tester: Dragonfly 25". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer