Bådmagasinet har testet Hanse 345. Foto: Henrik Hansen

Test af familie- cruiseren Hanse 345

24-01-2013 16:30 Trine Søe24-01-2013 14:30 - Henrik Hansen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Hanse 345 er det tyske værfts yngste og mindste cruiser med usædvanlig bred hæk. Vi har sejlet den i en særdeles barsk vind. Vinden hylede heftigt i masterne, da vi ankom til den gamle olympiadehavn i Schilksee for at testsejle den nye Hanse 345 på Kielerbugten. Den afløser Hanse 355, der jævnligt er blevet fornyet over samme skrog og rig gennem 4-5 år.

Hanse 345 er dog et helt nyt design – i samme bredbagede stil som storesøsteren 385 fra 2011, der virkelig havde fut i sin brede hæk.

Fornuftigt rorgreb?

Den kraftige vind gav os en enestående mulighed for at få svar på vores eneste skepsis over den nye Hanse series brede hæk. Nemlig, om vi kunne bevare et fornuftigt rorgreb, når båden blev presset og krængede over den brede hæk, eller om roret simpelthen blev løftet for meget ud af vandet, så vi mistede kontrollen.

Hanse 345 er vist den eneste cruiser i denne størrelse, hvor alle fald, trimhal og skøder er ført helt tilbage til rorsmanden. Perfekt hvis man vil sejle båden singlehanded.

Læs mere om familiecruiseren Hanse 345 og få vores mening om båden.

Køb artiklen - Læs artiklen "Familiecruiseren Hanse 345: Perfekt kontrol i hårdt vejr". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Køb online udgave - Du kan læse Bådmagasinet, hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Køb iPad magasin - Læs Bådmagasinet på din iPad. iPad magasinet downloades som pdf, der kan gemmes i iBooks app'en på din iPad.

Er du abonnent - men uden dit Bådmagasin lige ved hånden, ja så logger du bare ind her. Læs artiklen som ligger under vores menupunkt "Artikler" - "Artikler for abonnenter".

Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer