Nauticat 385 - Finsk luksus

16-08-2007 17:04 Hans Henrik16 Aug 2007 15:04 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen
Tag ikke fejl. Godt nok har Nauticat 385 en høj dækssalon og signalerer ikke ligefrem fart over grunden, men mere en motorsejler i adstadigt tempo. Det gik nu ganske godt med sejlegenskaberne, da vi testede båden i den finske skærgård. Javel, hun vejer godt til med 8,7 ton, men på kryds løb vi seks knob. Båden krængede op til 25 grader, trods en tre tons blykøl, men var let på det lille rat i en frisk vind. Samtidig er sæderne sat skrå, så man sidder komfortabelt ved rattet. En 120 procents genua var fra North Sails. Storsejlet var fra svenske Lundh Sejl og det lukkede for meget i agterliget. Derudover manglede vi en hækstagsstrammer til rullemasten fra Seldén, for at lukke luften ud af sejlet med fire lodrettte sejlpinde. Om bord med Bådmagasinet var Nauticat Yachts designer og ingeniør Patrick Gustafsson, 39. Han er søn af firmaets ejer for 110 ansatte, Kaj Gustafsson. Designeren fortalte:
”Kunderne, der er omkring 50 år i gennemsnit, vil ikke have en hækstagsstrammer. Og med en rullemast som her, så skal du først slække på hækstaget, før du kan rulle sejlet ind og ud.” Designeren forklarede videre, at båden har et tydeligt V-formet skrog, der egner sig til Atlanterhavs-sejlads.
”Specielt stævnen tackler bølgerne godt. Båden har højeste A-certificering til ni personer,” sagde Patrick Gustafsson. Ratpiedestalen virker vel stor i et lille cockpit. Den giver godt nok plads til instrumenter, men når man sidder i havnen fylder den for meget efter min smag. Til gengæld er storskødet flyttet op på ruftaget, hvilket giver mere plads i cockpittet. Ved krængning var det til tider svært at få fodfæste i det høje cockpit. Nauticat 385 erstatter 39’eren, men den mere moderne skrogform matcher Nauticat 37’eren, blot med en halvanden fod længere hæk. Båden har et tydeligt spring og med et flot lagt teakdæk, ser det godt ud. I det hele taget er finishen i verdensklasse, selv på søgelænderets top findes teaktræ. Båden er let at træde om bord på, da ankeret sidder under et mindre trinbræt, hvor prædikestolen hæfter. Grundighed og finish er finske bådebyggere kendt for.

Det rykker om læ
Om læ står teakapteringen også til et 11-tal. Der er ganske enkelt ikke noget at komme efter selv med de mest kritiske journalistbriller. Her er mispasninger og sjusk et fremmedord, der næppe passer på kvaliteten på Nauticat Yacht i Åbo. Et værft, 160 km fra Helsinki, med 110 ansatte. Siden 1966 har Nauticat Yacht bygget 2650 både, lige fra de traditionelle motorsejlere eller de mere sejlprægede typer. Der findes i dag ni modeller fra det finske værft, lige fra 32 til 51 fod. Den mest berømte gennem tiderne er Nauticat 331.
Femten Nauticat 385 har forladt værftet. En båd til 2,9 mio. kr. sejlklar. Om den er pengene værd er en smagssag, men gensalgsværdien har altid været høj på en Nauticat. Om læ får du en fin udsigt fra den højt placerede salon. Ruderne om læ er kæmpe i siderne og fremme i ruftaget. Går du et trin ned findes en indendørs styreplads. Herfra var det ukompliceret at styre og med godt udsyn. Et trin længere ned og frem findes pantryet med god plads til madlavning. Overfor pantryet er en enkeltmandskøje under salonen i venstre side.
Helt fremme er forkahyt og toilet. Agter det bedste rum til skipperparret. Her opdager man hvorfor cockpittet er løftet højt op. Her er ståhøjden op til 1,87 meter, men mest af alt er der skabe, hylder og hygge i rå mængder. Et toilet støder endvidere op og netop det gør at båden løfter sig op i luksussegmentet i forhold til andre 38 fods både.

Nauticat 385
Konstruktion: Nauticat Yacht OY/Patrick Gustafsson
Længde overalt/vandlinje/bredde: 11,30/10,10/3,60 m
Mastehøjde over vand (Seldén): 16,70 m
Vægt/kølvægt med blybulb: 8,70/3,05 t
Dybgang, blykøl: 1,90 m
Storsejl/genua 1/gennaker: 32,0/43,0/97,0 kvm
Motor, Yanmar med sejldrev: 54 hk
Vand-/dieseltank: 100/75 l
Pris testbåd: 2.891.000 kr.
Producent: www.nauticat.com
Importør: Shipshape A/S tlf. 45 86 85 20
www.shipshape.dk

2009-06-28 05:01:24 af tvhkdu

y9aDO4 gqxkrmihlhur, [url=http://bbnbtqvlcttm.com/]bbnbtqvlcttm[/url], [link=http://jbbhdqplwzxr.com/]jbbhdqplwzxr[/link], http://ogmfurmrwxuf.com/
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer