Jeanneau 45 Sun Odyssey

30-06-2005 08:00 Hans Henrik30 Jun 2005 6:00 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen
Lænestol til navigatøren

Lænestol og navigatørplads. Stolen er befriende opfindsom, og helt ok at sidde på tværs i også.


Helhedsindtrykket af Jeanneau 45’eren om læ kalder ikke på den kritiske journalist. For bortset fra et enkelt garde-robeskab som bandt, så fremtræder båden med smagfuld teak-aptering. Klager en familie på fire over pladsproblemer, skulle de skamme sig. Det lange arbejdsvenlige pantry og den udsædvanlige lange navigatørstol, som også kan bruges som lænestol, er det som træder mest frem i tre-kahyts versionen vi så i Frankrig. Overalt om læ er naturligvis ståhøjde på to meter. Og alle seks køjer, fremme og tilbage i båden, er med fin længde, også hvis man måler mere end 1,95 meter.
Fremme er owners cabin med til-strækkeligt lys fra to skylights. Fine hylder til fralægning og hylder under spejl. Et toilet med separat bruseniche og vigtig udluftning findes i form af en lille skylight. Et stort skab lige når man kommer ind til bagbord.
I salonen er et tilpas langt pantry at arbejde ved. Mikrobølgeovn i Arthur Martin-design er standard. Stor køle-boks og lille fryseboks samt det næsten obligatoriske Eno komfur med gasblus. Det ikke er kedeligt at vaske op, for der er nemlig et vindue i fribordet lige hvor køkkenvasken er. Indendørs-arkitekten har tillige sørget for en smart vippeskraldespand. Tre skylights sørger for lys og det samme gør det lyse stof. I U-sofaen kan let sidde otte om et bord med skuffer. Til bøger og små-ting er der tilstrækkeligt med hylder.
Meget vådt sejlertøj skal til en start tørres på toiletterne, da der ikke findes et decideret vådrum. Agter er to ens kahytter, hver med deres store garde-robeskab. Agterkahytter er tit mørke, men i Jeanneau 45’eren er lys fra cockpit og fra en af bådens fire sideruder.
Er man blevet træt af de to agter-kahytter, er båden lavet så de let kan slås sammen. I bagbord side er bådens andet toilet, hvor spejlet efter vores smag er vinklet for lavt, med mindre man er mindre end 1,65 meter.
www.jeanneau.com


Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer