Dufour 385

28-04-2005 08:00 Hans Henrik28 Apr 2005 6:00 - Troels Lykke Foto: Per Heegaard
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen
Plads som i en 40 fods
Når man træder ned i Dufour 385 Cruiser er førstehåndsindtrykket af pladsen positivt. Det virker som om båden er på 40 fod. Om læ findes Dufour 385 med to eller tre kahytter med en foran, der er skippers kahyt, da han til styrbord har eget fuldstøbt toiletrum med brus, mens personerne i de to agterkahytter skal deles om toilettet i bagbord side, bagved pantryet. Vi var om bord i versionen med tre kahytter. Alle hynder er 10 centimeter på to meters længde. Skabe og stuveplads er der tilstrækkeligt af. Og i salonen med 1,95 meters ståhøjde findes plads til bøger, bag den store U-sofa. Navigationsbordet har plads til både instrumenter og kort. Fem topluger og otte sideruder sørger for lys og luft. To sideruder i hovedkahytten giver lys og ventilation til madlavningen, og udsyn til havne-livet. Apteringen i den fine Moabi-mahogni pryder om læ, og atmosfærefyldte lister i det stærke og meget lette ruftag, fremstillet med injektionsteknik, gør tingene endnu mere imødekommende. Detaljer tæller. Selv hos de serieproducerende værfter. Designeren af kahytten Patrick Roséo har lavet et pantry med en køleboks på 122 liter, udstyret med lavenergi kølekompressor. Bag komfuret findes en fordybning til krydderier. Over- og underskabe giver tilstrækkelig plads. I underskabet er en smart skuffe, der kører på en glideliste. En skuffe, der også kan tages med til picnic på land. Ved salonbordet kan sidde op til otte personer. I det hele taget giver båden mulighed for praktisk og hyggeligt samvær.

Importør Peter Poulsen: Ny båd er bedre forretning
Bådparken bliver ældre og ældre herhjemme. Overvejer du at forbedre din båd bør du måske tænke dig om to gange. For sætter du din brugte båd i stand med f.eks. ny motor, sejl og instrumenter, så er det højst sandsynligt på sigt en bedre investering at købe en helt ny, mener Peter Poulsen, importør af Dufour Yachts. Manden fra Randers, der sidste år gav kronprins Frederik og kronprinsesse Mary en Dufour 40, taler varmt for, at sejleren ofte med fordel kan købe nyt. Ikke mindst fordi priserne har holdt sig i ro, da de store værfter er bedre til at udnytte samlebåndsteknologien og da konkurrencen på markedet er hård.
”De senere år har vi haft svage prisstigninger på kun 2-3%, tillige med en betydelig kvalitetsforbedring, så man får meget båd for pengene i dag, og når du samtidig undgår en dyr reparationskonto de første ca. 15 år, som hvis du har en ældre båd, så kan man ofte lige så godt købe en ny. Prisniveauet på den man har eller vil købe, spiller naturligvis også en væsentlig rolle,” siger Peter Poulsen, der sidste år solgte 15 nye Dufour både. Kunder i dag er et købestærkt publikum mellem 30 og 60 år, og mange møder op med en pæn opsparing. Resten tilbyder Poulsen at finansiere via Søfinans eller Vinderup Bank. Her kan man låne med en løbetid på 20 år. Låner man f.eks. en million er renten 5,9% med en udbetaling på 20% og lånet betales tilbage med en nettoydelse på ca. 5600 kr. om måneden. Dertil kommer driftsomkostningerne, bestående af havneleje, forsikringer, kranløft, motorservice og kosmetisk forårsklargøring. Disse udgifter beløber sig til omkring 30.000 kr. årligt, mener Peter Poulsen. ”Men prisen på havnepladsen afhænger selvfølgelig af, om man bor i Jylland eller i København,” siger han.

Dufour 385 Cruiser
Designer: Umberto Felci
Længde: 11,82 m
Bredde: 3,93 m
Vandlinje: 9,84 m
Dybgang: 1,76 m
Vægt: 7 ton
Kølvægt: 1,95 ton
Krydsstel: 74,1 kvm
Gennaker: 90,0 kvm
Vandtank: 440 l
Dieseltank: 160 l
Motor: Volvo Penta 40 hk
Pris: Leveret i Danmark 1.126.000 kr.
Pris: Tysk moms 1.045.000 kr.
Ekstraudstyr: Instrumenter, oliefyr,bovpropel, kortplotter, bundmaling m.m.
Import: Sejlerliv Bureauet,Randers, tlf. 86 44 88 81.


+ God plads i kahyt
+ To rat
+ Flot dækslayout
+ Søstærk

- Manglende hækstagsstrammer
- Storsejl uden kappe

2009-06-28 12:12:33 af mqoxyki

lc7TMy qzlkkxzetnbh, [url=http://arghpoqbkbmu.com/]arghpoqbkbmu[/url], [link=http://wtuqjholprjk.com/]wtuqjholprjk[/link], http://agetenqbtayh.com/
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer