Nu bygges der igen skibe i Helsingør

30-07-2012 14:50 {created_by}30-07-2012 12:50 - Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Sundbyens skibsværft lukkede i 1983. 19 år efter bliver området på Helsingør Havn, der tidligere husede Helsingør Værft, igen hjemsted for bådebyggeri. På det nuværende Kulturværfts område bygger kunstneren Uwe Max Jensen i samarbejde med Jakob Nielsen og interesserede helsingoranere et fartøj i forbindelse med byens internationale gadeteaterfestival Passage. Et fartøj, der på festivalens næstsidste dag skal fragte et udvalgt antal personer over Øresund til Helsingborg.

Helsingør Teater fokuserer i samarbejde med indbudte kunstnere på hjemstavnsbegrebet i en globaliseret verden (http://hjemstavn.com/home/). Det sker i forbindelse med den internationale gadeteaterfestival Passage (http://passagefestival.nu/index.php?language=danska), der løber af stabelen i sundbyen fra lørdag 28. juli til lørdag 4. august 2012.

Uwe Max Jensen vender hjemstavnsbegrebet på hovedet og undersøger dets indbyggede modpol: Udlængsel. Hvad er en hjemstavn andet end et klaustrofobisk rum, der truer med at drukne dig i genkendelighed og intimitet? Dets modpol er udlængslen forstået som drømmen om en anden verden, et andet liv. En ny plads på tilværelsens hylde.

Med den konstatering in mente skaber Uwe Max Jensen i samarbejde med Jakob Nielsen et værk, der konkretiserer udlængslen. På Helsingør Værfts tidligere område på Helsingør Havn bygger de i samarbejde med interesserede helsingoranere under Passage Festival et fartøj, der på festivalens næstsidste dag - fredag 3. august 2012 - skal fragte et antal personer over Øresund til Helsingborg.

Alle personer i Helsingør med interesse i - og også gerne viden om - skibsbyggeri indbydes til at deltage i bygningen af fartøjet og assistere ved rejsen over sundet. Man kan både bidrage med arbejdskraft, viden, værktøj, materialer og optimisme. Hvis du er interesseret i at deltage i byggeriet af fartøjet eller i at se, hvordan byggeriet skrider frem, kan du møde op på Kulturværftets område alle dage til og med fredag fra klokken 10 om morgenen.

Yderligere oplysninger - Uwe Max Jensen, tlf. 40855729

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer