fbpx

Jonas klar til Super Sunday

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

 

Mange medier var mødt op på dagens pressemøde og flere medier stillede forskellige spørgsmål. Nedenstående er et sammendrag af dagens spørgsmål, og naturligvis svar.

Der har været snak om Ben A. vil prøve at sejle Match Race mod dig i finalen? Hvad tænker du?

Jeg tror, vi er i en situation, hvor vi skal være opmærksomme på Pieter-Jan Postma – NED. Han er ikke længere bagud end, hvis vi sejler Match Race mod hinanden vil han ende med at vinde OL-guld. Vi skal sejle om det. Som jeg kender Ben vil han helt sikker lave nogle manøvre inden starten for at bremse mig. Men jeg tror ikke det bliver rigtig Match Race mellem os.

Ifølge britiske medier har du sagt at Ben vil vinde guld. Tror du han vil vinde?

Naturligvis sejler jeg for at vinde guld i morgen, og jeg er sikker på at han gør det samme. Hvad angår OL har han en bedre historik end mig. Men jeg har sejlet et rigtig godt stævne, slået ham 7 ud af 10 sejladser, og har bedre resultater på finalebanen (Nothe) både i opvarmningssejladsen, og den første OL-sejlads. Jeg har sejlet godt med god fart, så jeg tror jeg har en rigtig god chance for at vinde.

Man skal huske at Ben er den bedste sejler i moderne tid, og han bliver svær at slå, det er der ingen tvivl om.

Hvorfor har du haft så godt et stævne?

Vi har holdt vores plan, vi har haft meget at arbejde på – det blev et stort puslespil vi skulle samle for at blive klar til OL. Vi har forberedt os i 10 måneder.

Vi har sejlet nogle sejladser hvor vi eksperimenterede, velvidende at vi ikke ville vinde sejladserne. Men det bragte os et skridt nærmere det udstyr vi skulle bruge under OL. Man skal huske at jeg kom tilbage for kun et år siden som fuldtidssejler. Jeg manglede fysisk styrke – det har jeg arbejdet hårdt på, for at komme i form igen, og få den rigtige vægt.

Har du hørt fra Paul Elvstrøm?

Elvstrøm har sendt en besked via vores regelekspert – han ønskede mig held og lykke med sejladsen og håber jeg vinder. Han har ikke meget fokus på sin rekord, det er ikke så vigtigt for ham. Han havde et motto som lød; hvis du vinder og samtidig mister dine konkurrenters respekt, så har du ikke vundet noget som helst. Jeg prøver at leve op til det. For mig handler det om min egen sejlads, jeg er glad for beskeden fra Elvstrøm.

Jeg tror stadig på at Elvstrøm er den største, lige meget hvor mange guldmedaljer Ben han vinder fra nu af og i fremtiden. Elvstrøm har haft en fantastisk indflydelse på sporten og udviklet den. Man kan ikke vinde over det.

Hvad synes du om Nothe-banen? (finalebaneplacering)

Mange siger at det handler om held på banen. Vi har trænet der meget og kender området godt, men man ved aldrig hvad der sker derinde. Det bliver skiftende vind for alle 10 deltagere i finalen.

Vejret for søndag tyder på lettere vinde – hvordan ser du på det?

Heldigvis har vi også trænet meget i let vind, hvor jeg har vist god fart. Jeg ser det ikke som en ulempe hvis vinden bliver let. Under 10 knob må vi ikke pumpe, så det vil ikke gøre lænsen så afgørende. Så det kan blive til min fordel, da alle ved at Ben har rigtig god fart på læns.

Du har sagt du stopper efter OL – hvis du vinder guld ænder det noget?

Man skal aldrig sige aldrig. Der skal ske noget meget radikalt i mit liv, hvis jeg skal komme tilbage til olympiske sejlsport. Jeg tror ikke min krop kan holde til endnu en kampagne – denne kampagne har tæret hårdt på kroppen. Jeg vil elske at sejle meget forskelligt, og har en drøm om at være del af en dansk America's Cup kampagne på et tidspunkt.

Hvilken psykologisk fordel får Ben ved at sejle foran hjemmepublikum?

Jeg ved der er mange der hepper på mig, så jeg holder mig til dem og vinker til dem. Der vil helt sikkert være mange briter. Jeg er kommet og udfyldt mit mål. Jeg ville vinde medalje og nu ligger jeg til guld inden finalesejladsen. Jeg har ikke så meget pres på mig. Jeg tror ikke, han havde regnet med at det ville være så tæt ind i finalesejladsen. Så jeg tror jeg sover en del mere roligt end ham i disse dage.

Hvad skal du lave resten af dagen?

Jeg har sovet lidt længere, været sammen med kæresten, familie og venner. I eftermiddag står den på lidt fysisk træning.

Den Internationale Finn jolle klub har også sendt en pressemeddelelse ud, naturligvis med al fokus på "super søndag" Læs den i sin fulde længde på engelsk på næste side (langt, men spændende læsning):









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *