Star båden med Michael Hestbæk og Claus Olesen endte på den ligegyldige 11. plads. Foto: Søren Øverup

Good morning Weymouth – dag 7

04-08-2012 09:36 Christina04-08-2012 07:36 - Søren Øverup, Weymouth
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det har været en fantastisk uge for den danske Finn jolle sejler, som indtil videre er manden der redder sejlsportens ære.

Men pludselig begynder OL programmet for deres udsendte at lette gevaldigt, og øv for det. Det betyder nemlig at de danske både ikke har nået Medal Race som forventet, heriblandt Star båden, som jeg havde håbet at se søndag.

Noget mindre forventeligt er det, at de to Lasere ikke sejler om medaljer. De sejler deres sidste to sejladser i dag. Begge har bestemt ydet en indsats til godkendt. Anne-Marie Rindom i Radial, og Thorbjørn Schierup i Laser, er begge unge særdeles talentfulde sejlere, som vi med sikkerhed kommer til at høre mere om.

Den danske 49'er hænger på en ottende med numsen i vandskorpen, og risikoen for ikke at nå Medal Race er til stede. Det tror jeg nu ikke vil ske, men kampen om medaljerne vil også kun bestå, hvis der performes bedre i de sidste fire sejladser! Jeg talte med Jesper Bank lige inden han rejste hjem i går. Jesper har været med som coach for 49'er drengene, og har givet de indput han kunne byde ind med. Rejser du hjem før tid var mit spørgsmål til Jesper som svarede, "nej nej, det er helt udramatisk - det har hele tiden været planlagt - da Unionen ville trække på min erfaring og have mig med her, kunne jeg straks meddele dem, at det kun kunne blive frem til i dag" (fredag, red.) "Der er ting i kalenderen som jeg ikke kan blive væk fra", sluttede Jesper, og satte sig ind i bilen og kørte mod lufthavnen.

Match Race slutter i dag, og kun mirakler kan få den danske båd videre i kvart finalen. Men mirakler har man jo set før.

12 timer i 12 dage

Forleden blev jeg interviewet af Ida Nyegård Espersen fra journalisten.dk. De ville gerne vide hvordan det var som niche-medie at dække et OL, og Ida fandt hurtigt frem til at det måtte være 12 dage af 12 timer, når jeg havde beskrevet min dag. Det bliver det jo nok ikke nu, men så kan jeg afspadsere lidt i næste uge. Det bliver jo en ren badeferie i forhold til de første syv dage. Du kan læse interviewet her.

Lørdagens program, hvor fem danske både skal på vandet i Weymouth får du her:

Match Race sejler deres sidste sejlads "not earlier than 14:00" på tilskuere banen Nothe. Surf RS:X skal starte kl. 14 på Habour. De to Lasere skal sejle på West med Laser start kl. 12 efterfulgt af Radialerne, og 470W sejler på South fra kl. 14. Alle sejler to sejladser, på nær Match Race pigerne.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer