Henriette Koch og Lene Sommer i deres 470'er. Flot stigende formkurve, men det bliver nok svært at nå medaljeskamlen. Foto: Per Heegaard (arkiv, Hyeres)

OL: 14 dage til første varsel

15-07-2012 10:30 Trine Søe15-07-2012 08:30 - Kommentar - Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Om 14 dage er jeg på plads i Weymouth.

Lige nu sidder jeg og tænker tilbage på de fire år der er gået, siden den verdensberømte OL Guld til Warrer/Kirketerp blev vundet i Beijing. Det er en OL-guld-fortælling der virkelig går over i historien.

Forrige lørdag var Jesper Bank i et af de allermest populære radio programmer her til lands – Cafe Hack. I udsendelsens første time kunne man høre i detaljer, hvordan Jesper oplevede det drama der udspillede sig inden– og under Medal Race, for fire år siden. Jesper Bank er endnu engang med som coach til den danske 49'er, som denne gang har Nørregaard/Lang som besætning. Jesper møder op med en erfaring som ingen matcher, men den fantastiske OL-historie tør jeg med garanti godt love ikke gentager sig!

Jeg er sikker på vi nok skal opleve masser af andet drama på vandet ud for Weymouth. Jeg vil gøre alt hvad der er muligt, for at "mandsopdække" de danske sejlere, så i - kære læsere, kan følge med her på Bådmagasinet.dk. Jeg har ikke selv tidligere været til OL, det skal nok blive spændende (!), men Bådmagasinet har tidligere dækket – både fra Beijing og Athen, så fra "bag kulissen", ved jeg lidt om hvad der venter!

Vi har gennem det seneste halve år fulgt diverse OL-udtagelser, og der hersker ingen tvivl om de danske sejlere har overrasket, ved de forskellige VM'er, der blev sejlet i foråret. Hele tre bronze medaljer i et OL år, er ganske imponerende.

Nu er der væsentlig forskel på et VM og et OL. Felterne som sejlerne skal begå sig i er væsentlig mindre, og det betyder ganske meget for de taktiske beslutninger der skal tages, men resultaterne fra årets VM sejladser, kan ingen tage fra sejlerne, og det er bestemt med til at skabe begejstring. Og begejstring – det er første skridt til succes.

Her på Bådmagasinet.dk åbner vi et OL afsnit. Vi vil naturligvis bringe daglige nyheder, interviews og resultater, og i det hele taget "være på" i de 13 dage der sejles i Weymouth, dels "on-location" – men også bakket op af redaktionen herhjemme.

Indtil da, nyd sommeren, og vær med til at krydse fingre for de danske sejlere. Traditionen tro lander dansk sejlsport medaljer til OL. Jeg tror på de danske sejlere holder traditionen i hævd.

Læs også:

På tomandshånd med OL sejlerne

Starbådens anstrengelser (video)

Alle er velkomne

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer