Henriette Koch og Lene Sommer bedste danske båd ved Sail for Gold i Weymouth. Foto: Søren Øverup (arkiv)

470-jollen bedste danske båd ved OL-generalprøve

09-06-2012 22:28 Trine Søe09-06-2012 20:28 - Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Oven på en måned med tre VM-bronzemedaljer kom de danske OL-sejlere lidt ned på jorden igen ved World Cup-stævnet Sail for Gold i Weymouth. Ingen danske både kom i medaljerne, og de to besætninger, der var med i lørdagens finalesejladser, faldt begge tilbage i den samlede stilling.

Bedst gik det for 470-jollen med Henriette Koch og Lene Sommer, der sluttede som nummer 6 i Medalrace – og en 6. plads blev også deres placering i den samlede stilling.

"Vi sejler egentlig et udmærket Medalrace, hvor vi er med fremme efter første kryds. Så taber vi lidt på lænsen, hvor vi rammer et vindhul, og vi laver også en fejl på andet kryds. Det koster nogle pladser, men vi slutter som sekser, og det kan vi være tilfredse med. Det er bitte små detaljer, der adskiller os fra at ligge helt fremme," fortæller Henriette Koch.

Hele verdenseliten var med ved Sail for Gold. Feltet var reelt en tand stærkede end ved OL, hvor nationsbegrænsningen sætter to topbesætninger ud af spillet – en britisk og en brasiliansk.

"Vi mangler lige det allersidste i at have optimal fart på kryds, og det kommer vi til at arbejde på de næste uger. Det er små justeringer, der skal til. På det taktiske og det strategiske har stævnet hjulpet os i den rigtige retning. Vi har en god plan fremadrettet og nogle gode træningspartnere klar, så det ser fornuftigt ud," siger Henriette Koch.

Starbåden med Michael Hestbæk og Claus Olesen fik en dårlig start på Medalrace og kom aldrig tæt på de forreste i feltet. En uheldig runding ved bundmærket satte dem yderligere tilbage, og de sluttede finaleræset som den sidste af de ni både, der gennemførte sejladsen. Samlet slutter danskerne på en 10. plads ved Sail for Gold.

"Det positive er, at alt det her OL-medaljesnak nu forhåbentlig falder lidt til ro," siger den nylige VM-bronzevinder Michael Hestbæk med et glimt i øjet.

"En sejlads som i dag bliver afgjort på læns, og dér har vi ikke fart nok. I let vind ser det godt ud. Men vi hænger lidt efter, når der er 18 knob derude som i dag, og det skal vi fokusere på fra nu af. Vi skal også blive lidt klogere på strømforholdene i området. Det gælder ikke kun for os, men for hele OL-holdet." siger Michael Hestbæk.

Danskerne vandt første sejlads – i let vind – og har derudover en 4. og en 10. plads som de bedste placeringer ved Sail for Gold.

"Kan vi få et helt OL-stævne i let vind, så skal vi nok klare os – men det får vi jo nok ikke," konkluderer Michael Hestbæk.

Danske slutplaceringer ved Sail for Gold på næste side:


 

49er

14. Allan Nørregaard og Peter Lang

Star

10. Michael Hestbæk og Claus Olesen

Finnjolle

12. Jonas Høgh-Christensen

470 damer

6. Henriette Koch og Lene Sommer

470 herrer

39. Henrik Søgaard og Tobias Nørbo

Laser Radial

18. Anne-Marie Rindom

57. Sofie Slotsgaard

Laser

34. Thorbjørn Schierup

RS:X herre

44. Sebastian Fleischer

Matchrace

13. Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer