Fantastisk, Allan og Peter umiddelbart efter de var gået i mål og vundet deres bronze medaljer ved OL. Foto: Søren Øverup

Yes, 49’eren gjorde det

Det var en gyser af et Medal Race der fandt sted på Nothe banen i Weymouth, hvor den danske 49'er med sublimt kapsejlads overblik sejlede bronze medaljerne hjem. Allan og Peter tog alle de rigtige beslutninger. Fantastisk med hele to medaljer til dansk sejlsport.

08-08-2012 17:01 - Søren Øverup, Weymouth

 

Det var et par rigtig glade danske sejlere vi mødte i mixed zonen, efter dagens Medal Race i 49'er.

Allan Nørregaard og Peter Lang strålede om kap med den sol der så småt begyndte at titte frem.

"Det var et super spændende race som vi godt viste ikke var overstået før mållinjen blev krydset", var den første umiddelbare kommentar fra Allan som fortsatte. "Vi kommer ikke alt for godt fra start, men jeg syntes vi formår at bevare roen" – vi ville godt holde os, så tæt til ham (Finland, red.) som muligt, men vinden begynder at vride lidt til venstre inden start, så pludselig så det ikke så godt ud for os, og vi overvejede faktisk at sejle lidt ned af linje for at redde så meget hjem som muligt, og vi kommer også lidt ned af linjen, men vi ville gerne have været på højre siden af feltet"

Sublimt kapsejlads overblik

Efter en dårlig start, sejlede de to danske gutter med et sublimt kapsejlads overblik. Den måde de slog på, traf beslutninger på, og i det hele taget placerede sig på banen, var helt i verdensklasse.

De sejlede virkelig deres egen sejlads. Vi må ikke glemme de runder første krydsmærke langt nede i sækken, ja nærmest næstsidst, og de sejler sig op som tre'er i mål, unægtelig en pragt præstation af de helt store.

På tredje og sidste opkryds ser Allan og Peter "den gyldne venstre side" og holder på ud til venstre, vender ind over, og kommer virkelig godt på tværs.

"På det tidspunkt er vi oppe som nummer fire, og rundede med englænderen. Vi havde egentlig forventet noget mere aggressiv sejlads fra hans side, for han skulle jo have et par både mellem os. Jeg troede han ville forsøge at tildele os en straf, men han tog det hele meget stille og roligt  og var ganske passiv".

IMG 7493

Et par rigtig glade gutter, Allan og Peter strålede forståeligt nok om kap med solen da de blev interviewet i mixed zonen, efter deres super flott OL-bronze. Foto: Søren Øverup

Fremtiden – fortsætter i med 49'eren? "Vores store mål var det her nu, og det må vist siges at være bestået. Nu skal vi lige hjem og holde lidt fri, vi ved endnu ikke om vi fortsætter. Vi har brugt tre år på fuldtid sammen, plus en masse tid hver for sig, det tager rigtig lang tid, og har været en lang proces at komme hertil, nu må vi se, og Allan fortsætter – vi er rigtig glade for at stå med den her bronze lige nu, og vi er glade for alle de folk der har bakket os op, TORM – vores træner Peter Hansen, og Jesper Bank. Det har også været et super set-up vi har kørt, så det har været rigtig fedt."

Se endelig  49'er resultatliste her
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Bojsen Møller Sails
Bluebay Marine
Kolding Marinecenter - 1.300 kvm med bådudstyr