Den danske 49'er her tidligere på ugen. Nu loves der let vind til deres Medal Race, en klar fordel siger Allan Nørregaard. Foto: Søren Øverup

OL 49’er: Vi har en fordel i let vind

Dagen før den danske 49'er skal sejle om bronze medaljerne var der indkaldt til presse møde i TORM meeting point, her er et uddrag af dagens snak med Allan Nørregaard og Peter Lang.

07-08-2012 18:35 - RedaktionenKilde: Dansk Sejlunion

Båden blev skadet i går – hvordan har den det nu?

Allan Nørregaard: Den har det godt takket været vores bådebyggere på holdet, den er snart klar igen. Ellers så havde vi spurgt kroaterne om vi måtte låne deres båd og de var med på den, så vi havde en backup klar hvis det var.

Thomas Jacobsen: "Vi så desværre at de riggede af i går – det synes vi var lidt tidligt, det kunne jo være at vi fik brug for den" jokede den danske landstræner.

Konkurrenterne i Medal Race, finnerne er tættest på – hvordan står I i forhold til dem?

Allan Nørregaard: Det er rigtig dygtige sejlere, der har været med længe. De er primært specialister i blæsevejr, de er nogle af de store drenge, og nydt godt af vinden herovre. Så vi er glade nok for den vejrudsigt vi har med lidt lettere vind i morgen.

Thomas Jacobsen: Hvis der ikke er vind nok i morgen, så kan Medal Race også sejles torsdag. (vejrudsigten har længe tydet på meget let vind onsdag, men der er prognoser der peger på vind nok til sejlads)

Hvordan står I i forhold til de øvrige konkurrenter der kæmper med om bronze?

Allan Nørregaard: I foråret vi været meget lige i blæsevejr, men har haft et lille overtag på dem i let vind, så det er vi glade for at vi får lov til at bruge i morgen.

Hvordan har de ustabile placeringer under OL påvirket jer?

Allan Nørregaard: Vi havde selvfølgelig håbet på en stabil serie, men det har vi af flere grunde ikke været i stand til at gøre. Og det er også grunden til at vi nu ikke har mulighed for at kæmpe med om guld og sølv (AUS har sikret guld og NZL sølv inden onsdagens Medal Race, red.). Men der er en bronzemedalje at kæmpe om, og den går vi 100 procent efter.

Hvordan har I holdt jer mentalt oppe?

Allan Nørregaard: Af en eller anden grund så er vi bedst, når vi bliver lidt presset. Vi har været under pres de seneste par dage for at komme tilbage i medaljekampen. Så det har vist sig igen at virke for os.

Guldmedaljerne, der skulle forsvares, er væk. Hvordan er det?

Allan Nørregaard: Der er ingen tvivl om at vi kom herover med en idé om at vi skulle forsvare guldet, og det var det vi gik efter fra starten. Det har vi desværre ikke mulighed for at gøre nu. Nu er det bronze det drejer sig om, og den går vi efter nu. Vi er super glade hvis vi går herfra med en bronzemedalje, det er der ingen tvivl om.

Hvad skal I lave resten af dagen?

Allan Nørregaard: Vi har ikke lagt de helt store planer – vi skal nok se finalerne for RS:X.

Thomas Jacobsen: Hvis solen kommer frem så skal de helt sikkert ud at fiske.

Peter Lang: Det bliver kun hvis solen skinner, og der er vindstille, ellers er der ingen fisk.

Thomas, hvordan ser du på finalesejladsen?

Thomas Jacobsen: Det er jo et mentalt spil man oplever ved et OL. Der er rigtig mange der sejler på frygt og sejler mere krampagtigt end de normalt gør. Det er noget af det jeg tror man skal vende sig til for at kunne sejle mere frit. De skal tage finalesejladsen som om det var en tirsdag aften i klubben, hvor man sejler om en øl.

Så har man et frit og åbent sind og man tør at tage de kritiske beslutninger i den rigtige rækkefølge. Det er det, det drejer sig om – de har farten de og erfaringen med finalesejladsen. Vi er klar på alle parameter.

Peter, (coach, red.)  hvad er din rolle?

Peter Hansen: Min vigtigste rolle er at vi opfører os som vi plejer at gøre trods det er et OL. Vi har forberedt os på det her i rigtig lang tid, og noget af det der er vigtigt ved et OL er at gøre som man plejer. Vi er rigtig gode når vi gør det og jeg minder Allan og Peter om de rytmer der plejer at være gode for dem. Det er klart at OL er et specielt stævne med mange udfordringer – det er ikke hver dag man ser så stort et presse hysteri ved et World Cup stævne.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

DBC Marine
Kaleche Smeden
Green Sails