Den danske Match Race båd Team Meldgaard fik en ekstra mulighed for at nå kvartfinalen, men udnyttede den ikke. Foto Søren Øverup

Good morning Weymouth – dag 10

49'eren lever, og skal i morgen kæmpe om bronze. Match Race er nu definitivt ude af OL efter en omkamp om kvartfinalen, det tynder unægtelig ud i programmet her i Weymouth.

07-08-2012 08:53 - Søren Øverup, Weymouth

 

Henriette Koch og Lene Sommer havde jeg "kåret" som farlige outsidere i deres 470 jolle. Jeg må jo desværre indrømme jeg var helt gal på den, ærgerligt.

Men de to piger er aldrig rigtig kommet i gang før det næsten var slut. Det har virket som om de ikke rigtig kunne komme af sted i starterne, og i disse OL felter her, slår man sig ikke bare lige op fra en dårlig start og frem i feltet.

Pigerne ligger på en 15. plads ud af 20 både. De sejler deres sejlads nummer syv og otte i dag, og meget skal vendes op og ned, hvis de skal være så heldige at komme i top ti og deltage i Medal Race fredag. Hvis det lykkes vil det kun være for at sejle om de sekundære pladser. Medaljerne er langt væk. Se den forløbige 470W stilling her

Match rach pigerne "Team Meldgaard" lykkedes ikke at nå kvartfinalerne, og jeg må indrømme – mandagens omsejlads mod Spanien burde have givet en sejr.

Efter at have fået tildelt Spanien en straf, og hele to gange runde først ved topmærket, for så at blive "rullet" på løberen  (sejlet hen over, red.) – ja så ville det nok være forkert hvis de var endt i en kvartfinale.

Kære tøser, her vi i ikke skarpe nok. Hele måden i fik mulighed for at sejle omsejlads på er bestemt en fortælling værdig, men den kan du læse om i vores næste udgave af Bådmagasinet som udkommer ultimo august.

Den eneste tilbageværende danske båd med medalje chance er 49'eren, efter Allan Nørregaard og Peter Lang sejlede sig op på en tredje plads i går.

Det er så umådelig tæt, og hele seks både kan vinde bronze, ud af de ti der deltager i onsdagens Medal Race. Allan og Peter har gjort det før, de kan godt lide at komme lidt bagfra i feltet, og det var da også på samme måde de vandt deres VM bronze her i foråret, så lad os krydse fingre og se drengene gi den gas onsdag kl. 13 lokal tid.

Jeg holder OL fri i dag, ikke for at ligge på stranden, men vi skal jo netop også have en stor artikel med i vores næste udgave af Bådmagasinet som udkommer torsdag den 30. august – og den vil jeg såmænd begynder på i dag :-)

Dagens program:

470 pigerne sejler deres syvende og ottende sejladser ved OL på Habour kl. 12 lokal tid
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Siim Båd og Motor A/S - Danmarks største bådcenter!
First Marine Lystfartøjsforsikring
Djurs Polstring Nyt til din båd.