De danske Match Race piger Team Meldgaard får én chance til. Skal i dag sejle om en plads i kvartfinalen. Foto: Søren Øverup

Good morning Weymouth – dag 9

Sikke en dag vi oplevede i går. Sølv medaljen sikrede dansk sejlsport sin målsætning, og der var da også en super stemning, selvom det ærgerligt nok blev til sølv. Men tænk at have nået et punkt, hvor man ærgrer sig over det ikke blev guld, når vi taler Finn jolle – det kan vi takke Jonas Høgh for.

06-08-2012 08:17 - Søren Øverup, Weymouth

Det kunne ikke blive tættere. Jonas Høgh og Ben Ainslie endte a point, og derfor var det placeringen i Medal Race der afgjorde guldet. At Jonas Høgh i den grad har været med til at skrive OL historie hersker der ingen tvivl om. Alle de journalister jeg talte med i presse centret umiddelbart efter var så begejstret for Jonas og den historie han har skabt her ved disse olympiske lege, at de flere gange udbrød "his great" "we love him" – Jonas har i den grad taget verdenspressen til sig, og på det punkt får dansk sejlsport ikke bedre repræsentant, sådan Jonas.

Ben Ainslie er nu den mest vindende sejler i OL sammenhæng, den største – ja det er stadig vores egen Paul Elvstrøm.

Ned i gear

Det er et markant anderledes program der møder deres udsendte i denne uge. Der er tre danske bådklasser tilbage, 49'er som med deres to fjerde pladser har kæmpet sig tilbage i kampen om medaljer, så har vi 470W som desværre har fået en katastrofe start på disse olympiske lege, ja pigerne kom aldrig rigtig i gang før det nærmest var slut. 470'eren har hviledag i dag, før de sejler deres sidste fire sejladser, to tirsdag og to onsdag. Medal Race fredag er lige nu langt væk, så OL kan slutte noget for tid, også for mit vedkommende!

Match Race får en chance mere

De danske Match Race piger Lotte Meldgaard, Sus Boidin og Tina Gramkov får én chance til, da sejladsen mod Spanien skal sejles om. En "rødflags" protest blev i går afgjort på land, til de danske sejleres fordel, vinderen af den sejlads sejler kvatfinale.

Dagens program:

Med danske øjne er der kun 49'er sejlads på Nothe "no earlier than 15:00" – jeg vælger faktisk at tage ud på Nothe i dag, og mærke stemningen på den enorme græsplæne der fungerer som tribune.
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Shipcenter
Reese Marin  40 år med både - dit sikre valg !
Suzuki - Påhængsmotorer