Tidligere Jorden Rundt sejler Bo Hasseriis og tidligere 49'er sejler Søren Hansen guider de danske tv seer gennem OL sejladserne: Foto Per Heegaard

DR gir den gas

Hvert fjerde år rammer sejlsport den danske tv-flade, og alle sejl sættes (undskyld) for at dække når OL afvikles. Eksperter hentes ind, og tv journalisterne skal pludselig til at finde ud af alle vores sjove udtryk. Forleden hørte jeg en af de garvede studieværter spørge, kan man virkelig sejle ned af bakke?

01-08-2012 08:16 - Søren Øverup, WeymouthKilde: Per Heegaard

Hvor er det fedt, når TV blænder op for vores sport, bare de gjorde det noget oftere, men indrømmet – det er svært at dække sejlsport. Det kræver en mængde udstyr, skal det gøres ordentlig skal op til flere film hold på vandet, og skal vi helt op og tale OL eller Tour de France niveau, ja så skal der jo også et par helikoptere i luften, så alt i alt kan man jo godt forstå, vi har lidt udfordringer på denne front!

DR gir den gas

Danmarks Radio dækker via et signal fra England, hvor det er ISAF, der bestemmer, hvad der lige dukker op på skærmen. I studiet hjemme i Danmark har DR så valgt at bruge en af deres – gennem mange år – fastansatte journalist Bo Hasseriis, som for sådan cirka små tyve år siden sejlede Jorden Rundt, og efterfølgende en masse stor-båds-sejlads. Bo har den tidligere 49'er sejler Søren Hansen med som ekspert, og sammen trækker de faktisk fine seertal.

Der sender sejlsport både på DR2 og DR1, og indtil videre har man kunne registrere mellem 200-450.000 seere. Ganske imponerende.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

6 Kommentarer

#1 - Sendt d. 08-02-2012 - Kl. 15:24 af Fan 1
Fint med to kommentatorer, men deres kommentarer virker delvist meget inkompetente! Hvad med lidt forberedelse til de enkelte typer både (eller fx historikken om match race eller AC), der vises den dag og ikke mindst, hvem Danskerne skal sejle imod fx i matchrace, således at man kan få korrekte oplysninger. Det er vel ikke for besværligt at tjekke dagen sejladser, inden man kommenterer på dem.
#2 - Sendt d. 08-03-2012 - Kl. 09:49 af Anonym
FYI Der vises også ofte sejlsport på DR HD
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Quantum Sail Design Groupe
Køge Boat Center
Walsteds Baadeværft