Abu Dhabi fik sin første etapesejr, tæt fulgt af Groupama. Puma fik de sidste plads på podiet. Foto: Paul Todd/Volvo Ocean Race

Groupama fører Volvo Ocean Race!

De har haft førertrøjen i næsten syv måneder. Men i nat, efter en skuffende fjerdeplads på syvende etape, måtte Telefonica se Groupama ryge forbi i det samlede regnskab. Franskmændene ankom Lissabon som nummer to, kun slået af Abu Dhabi.

01-06-2012 09:09 - Øyvind Bordal

"En af de største øjeblikke i min sejlerkarriere", sagde en bevæget skipper på Abu Dhabi, Ian Walker, kort før han blev smidt i havnen i Lissabon. Abu Dhabi vandt etapen Miami-Lissabon efter at have ført det meste af vejen. Vindstille og svære forhold kunne have vendt op og ned på det hele, helt frem til mållinjen blev passeret i går aftes. Det arabisk-sponserede hold vandt med en margen på kun seks minutter til Groupama! 

Smagte særlig godt

Abu Dhabi har ikke haft et let race, tekniske problemer og lidt fartproblemer under bestemte forhold har gjort at de ikke har fået de resultater så langt, som de havde håbet på. På den baggrund smagte den snævre, hårdt tilkæmpede sejr særlig godt - som det fremgår i filmen nederst i artiklen her.

Samlet føring på spil

Men kampen bag Abu Dhabi tiltrak sig endnu mere opmærksomhed. Her var den samlede føring nemlig på spil - den føring ingen har kunnet fratage Telefonica siden Volvo Ocean Race startede for snart syv måneder siden. Groupama skulle slå Telefonica, og dertil have en båd imellem, hvis de skulle nå øverst på det samlede scoreboard.

Fem ekstra point til Telefonica

Det klarede de lige netop: Puma blev treer, og Telefonica var faktisk heldige med sin ekstremt snævre fjerdeplads: Camper lå foran spanjolerne, men parkedede i vindstille lige før mål.  Telefonica sneg sig forbi, og fik dermed fem meget værdifulde point ekstra.

Sanya kun fire timer efter

Camper måtte dermed tage til takke med en skuffende femte, mens Martin Kirketerp og hans sejlerkammerater på Sanya kom ind til en sjette og sidsteplads - kun godt fire timer efter vinderen, Abu Dhabi.

Se frisk film fra Lissabon her:

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Leif Larsen Marine A/S - Vi søger brugte motorbåde, kabinebåde, speedbåde
M-center
Bojsen Møller Sails