Kelvin Harrap hos førende Puma, en solopgang i lun passatvind. Foto: Amory Ross/Puma powered by Berg/Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race: Dragrace mod stillebæltet

Puma presses hårdt af forfølgerne, Telefonica og Camper. Det handler om fartoptimering i lige linje mod Miami. Men foran ligger Stillebæltet, som skal passeres for fjerde og sidste gang.

29-04-2012 12:22 - Øyvind Bordal

De tre førende både (Puma, Telefonica, Camper) fintrimmer og fartoptimerer dag og nat, i et tæt dragrace mod nord. Abu Dhabi hænger på indenfor en distance som holder Ian Walker & Co inde i kampen om etapens topplaceringer – og eftersom spilersejlads bliver dagens ret fremover, vil de have gode chancer for at avancere.

Franskmænd for østlig

Groupama foretog et dårlig rutevalg tidligt på etapen, en østlig kurs som kostede dyrt. De er nu hægtet af med omkring 130 mil – men eftersom "The Doldrums" - stillebæltet omkring ekvator – snart skal krydses for fjerde og sidste gang under dette Volvo Ocean Race, så kan distancen sagtens indhentes.

Kirketerp i Savannah

Martin Kirketerps Sanya er nu ankommet til Savannah, og reparationer er i gang. Martin er med under arbejdet, og så snart ror og sprække i skroget er i orden, sejles båden til Miami. Her vil Sanya-holdet genoptage kapsejladsen, med start i inport race i Miami.

Speed, speed, speed...

Men for de fem deltagere i etapen Itajai-Miami handler det lige nu om fed sejlads i moderat passatvind - i direkte linje mod målet i Miami. Bådfart er i fokus, og om bord hos alle holdene arbejdes der konstant med små justeringer. Puma har efter et langvarigt analyse-program og målrettet testing av trim stoppet med at tabe mil til Camper og Telefonica, og har endda trukket fra igen en smule.

Stillebæltet forud

Telefonica og Camper har længe været i sigte af hinanden, og i lange perioder er de tre førende både så tæt, at det ligner en fartstest under træning. Men foran ligger stillebæltet, og selv om det lige nu virker relativt let at passere farvandet, kan der opstå en "ny start" - en situation som Puma frygter mere end nogen anden, fra sin hårdt tilkæmpede førerposition.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Walsteds Baadeværft
Raymarine
M-center