Fortjent etapesejr til Puma. Nu er amerikanerne 34 point bag Telefonica i den samlede stilling. Foto: Ian Roman/Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race: Puma fik femte etape

Det holdt hårdt - men Puma holdt til presset fra Telefonicas fabelagtige comeback, og sikrede sin første etapesejr i Itajai. Differencen efter mere end 7.500 sømil var knapt 13 minutter....

06-04-2012 21:51 - Øyvind Bordal

En mildt sagt turbulent femte etape Auckland-Itajai blev fredag aften vundet af Puma. Efter at have jagtet Groupama i store dele af etapen nåede amerikanerne helt op til franskmændene - og der var lagt op til et matchrace mellem de to over de sidste godt 1.000 sømil til mål. Ingen kunne true de to, Telefonica havde lagt til land ved Kap Horn for reparationer og var 400 sømil bagud.

Samtidig ankomst

Men Telefonica fik vejrguderne på sin side i et helt usandsynlig omfang. De kom surfende bagfra i dobbel fart, og i løbet af få døgn havde de indhentet det tabte. Så kom chokket; Groupama knækkede masten. Dermed var der kun to både tilbage, og alle routing-prognoser tydede på at de to ville ankomme Itajai samtidigt. Presset var på Puma, men de lykkedes altså i at holde Telefonica bag sig, efter en desperat kamp, hvor sejlerne på begge både knoklede i døgndrift for hver meter.

Løb tør for mad

Skipper Ken Reads første kommentar var, at han aldrig i sit liv havde sejlet en så hård etape til havs. "Vi løb tør for mad for halvandet døgn siden, så vi har ikke spist noget på 36 timer. Det har været intenst. Vores tanker går til de hold som er ude med skader - vi ved hvordan det føles".

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

NEILPRYDE SAILS
Djurs Polstring Nyt til din båd.
Marineland