Fyn Rundt med Grønne Erna

Det er sommer, det er solskin, vinden er (halv)god, og vi er på vej fra Sønderborg til Faaborg under Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe på det gode skib Grønne Erna. Ikke det hurtigste skib i klassen – men til gengæld er stemningen god, maden i top – og vittighederne mange.

14-10-2012 08:00 - Lise Mortensen Høy

Selv om de deltagende skibe i Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe er delt op i tre klasser, er de så forskellige, at det stort set er de samme, der har mulighed for at vinde kapsejladsen. Så den hårde konkurrence ligger imellem de skibe, der sejler nogenlunde ens, og som man med lidt held og snilde kan nakke – på god venskabelig vis, forstås.

For Grønne Ernas vedkommende er succeskriteriet helt klart at tage vinden fra Anna Elise og komme først over målstregen, og ind i mellem ser det også ud til, at det kan lykkes på denne smukke sommerdag i farvandet mellem Als og Fyn. Dog uden, at nogen om bord ønsker at afbryde frokosten for en stagvending.

Erna er et anpartsskib

Historien om Grønne Erna begynder for 34 år siden, da en flok venner besluttede sig for, at de ville købe et gammelt træskib og drive og sejle det sammen som deres fælles lystbåd. Vennerne dannede et anpartsselskab, og de har nu ejet, vedligeholdt og sejlet skibet sammen i 34 år.

grønne

Grønne Erna er ejet af anpartshaverne

Læs den fantastiske historie om Grønne Erna, der er en smuk grøn galease. Grønne Ernas besætning er også helt speciel - læs mere i artiklen, der findes i Bådmagasinet.

Køb artiklen - Læs artiklen "Fyn Rundt med Grønne Erna". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Køb online udgave - Du kan læse Bådmagasinet, hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Køb iPad magasin - Læs Bådmagasinet på din iPad. iPad magasinet downloades som pdf, der kan gemmes i iBooks app'en på din iPad.

Er du abonnent, logger du naturligvis bare ind her og læser artiklen, hvis ikke du lige har dit Bådmagasinet ved hånden.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Skovgaard-Mortensen Yacht Bureau
ShipShape
Shipcenter