Der er igen gang i salget af vandscootere. Foto: Øyvind Bordal

Comeback for vandscooteren

Vandscooteren sælger igen. Mere end 12.000 danskere bruger nu den maritime version af motorcyklen. Er det blevet lovligt? Eller har det været det hele tiden? Hvad er betingelserne, hvis man har lyst til at flyve lavt over bølgerne drevet af en massiv vandstråle?

09-09-2012 08:00 - Øyvind Bordal

De vandjetdrevende vandscootere har haft en omskiftelig tilværelse på markedet, og ikke alle har været glade for deres eksistens. Det blakkede ry blev endda fulgt op med et forsøgsvis dansk forbud mod overhovedet at benytte vandscooter langs kysten. Kun to afgrænsede steder, i Grenå og København, var der fri sejlads for vandscooterne.

vandscooteren

Hvordan er de nye regler for sejlads med vandscooter? - få svaret i Bådmagasinet

I strid med EU-regler

Men siden det omstridte vandscooter-direktiv blev skudt ned af Højesteret i 2010, er der sket en del. Begrænsningerne i direktivet var i strid med EU-reglerne, og i januar måned i år kom et nyt direktiv, hvor færdsel med vandscooter er fuldt lovligt - der er dog visse begrænsninger.

I en artikel i Bådmagasinet ser vi nærmere på mulighederne og beskriver de nye regler. Vi prøvesejler også moderne, lydsvage vandscootere med Yamaha, og taler med Preben Hansen fra Yamaha Motor Scandinavia om vandscooterens nye liv på det maritime marked.

Køb artiklen - Læs artiklen "Comeback for vandscooteren". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Køb online udgave - Du kan læse Bådmagasinet, hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Køb iPad magasin - Læs Bådmagasinet på din iPad. iPad magasinet downloades som pdf, der kan gemmes i iBooks app'en på din iPad.

Er du abonnent, logger du naturligvis bare ind her og læser artiklen, hvis ikke du lige har dit Bådmagasinet ved hånden.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

First Marine Lystfartøjsforsikring
Quantum Sail Design Groupe
Marinelec.dk – Henning Wermuth / Marine Electronic