Flere sejlere tager deres computere med ud og sejle. Foto: Trine Søe

Kom på nettet i båden

Vil du gerne have styr på, hvordan meteorologerne mener vejret vil udvikle sig, mens du er på havet? Eller vil du bare gerne kunne tjekke mail og nyheder under sejlturen? Uanset hvad din årsag er, er der fine muligheder for at komme på nettet, mens du er i båden.

11-07-2012 06:45 - Trine Søe

De billigste løsninger er traditionelt mobilt bredbånd. Dækningen på vandet er dog generelt ret dårlig hos udbyderne. Allerede når du er nogle få kilometer fra kysten – og flere steder behøver du dårligt nok forlade havnen, før forbindelsen bliver ubrugelig. Dækningskortene er generelt også fokuseret mod dækningen på land, men de kan alligevel hjælpe dig til at få et billede af, om almindeligt mobilt bredbånd er en mulighed i dit område.

Hvilke udbydere findes der?

I alt er der fire udbydere med eget netværk til mobilt bredbånd – 3, Telia, Telenor og TDC. Der er mange flere udbydere, men resten lejer sig ind på et af netværkene. På 3s dækningskort kan du se specielle beregninger for dækningen til vands, og derfor bør dækningskortet være ret præcist. Telenors dækningskort viser også dækningen til vands, men er ikke umiddelbart baseret på specielle beregninger. Det er til gengæld slet ikke muligt at se, hvor høje hastigheder, du kan forvente på vandet med TDC og Telia.

Som standard kommer mobilt bredbånd med et USB-modem, der bare skal sættes i din computer, og så er du på nettet. Den kræver altså ikke i sig selv strøm, men din bærbare computer skal naturligvis have solid batteritid – eller endnu bedre, adgang til strøm.

Hotspots i flere havne

Vær også opmærksom på, at TDC i nogle havne har Hotspots, der giver dig fri adgang til nettet i havnen, hvis du har mobilt bredbånd abonnement hos dem. Det tæller altså ikke med i dit forbrug, hvis du er koblet på deres Hotspot i havnen. Det er havne i alle størrelser, der har TDC Hotspot, men det er dog stadig et fåtal.

Vær opmærksom på, at du har 14 dages fortrydelsesret på mobilt bredbånd, hvis du køber over nettet eller telefonen. Derfor kan det være en god idé at bestille op til en tur på havet, så du kan finde ud af, om du er tilfreds med dækningen, mens du stadig kan komme ud af abonnementet.Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Scandinavian Yacht Center Dragør
Køge Boat Center
Skovgaard-Mortensen Yacht Bureau