Unge windsurfere samles i efterårsferien i Klitmøller.

Verdens største surfcamp for juniorer

Surf - Seks talentfulde danske windsurfere har gennem årene haft glæde af den årlige surfcamp i Klitmøller i efterårsferien – som deltagere. Nu er de blevet voksne og mener, at det er pay back time for sporten, som de elsker over alt på jorden.

14-09-2012 14:06 - Trine Søe

Det er i år sjette gang, at børn og unge surfere inviteres til den såkaldte JP Young Gun Classic surfcamp i skolernes efterårsferie i Klitmøller. Oprindelig var dette års trænere selv med som gæster, men i år bruger de fire dage af deres ferie – og et betydeligt antal forberedende timer på at skabe verdens største og bedste surfcamp for den næste generation.

Det handler ikke kun om surf

Umiddelbart kan man undre sig over, hvad der får 80-90 børn og unge surfere til at tilbringe fire dage iført våddragter i Klitmøller midt i oktober måned. Og forældrene for den sags skyld også - for deltagelse i camp'en er nemlig betinget af, at forældrene bakker op og er til stede. Men har man været med én gang, vil man forstå, at Young Gun Classic ikke kun handler om at surfe i det kolde Vesterhav.

Nexø 694

Mange surfere knytter nye venskaber på surfercampen

Frisk luft og motion samt stærke sociale relationer er en væsentlig del af camp'en, der også er en fortrinlig familieferie.

Unge trænere har mere at give

Sebastian Kornum (20 år og flere gange juniorverdensmester) har blandt sine teamkammerater samlet en stærk trænergruppe til årets camp:

"Jeg tror faktisk, at unge trænere kan give deltagerne noget, som de ældre trænere ikke kan. For vi kan jo huske udfordringerne, man står overfor, når man er helt ung og brændende ønsker sig at komme ud og surfe på havet. Vi har ganske vist også en stærk backup-gruppe af ældre trænere, men deres roller handler mest om det organisatoriske, mens vi unge står for at give børnene den bedst mulige oplevelse på vandet", siger Sebastian Kornum.

Nexø 684

Sebastian Kornom glæder sig til efterårsferien

Det er først og fremmest en surfferie

Det var Sebastians far, Torben Kornum, der for seks år siden startede JP Young Gun Classic for at sikre familiens egne børn en god efterårsferie:

"Vi var vist 20-30 deltagere det første år, men tallet stiger stødt hvert år, og i dag er Young Gun Classic verdens største surfcamp for børn. Der går lidt tid for os med at koordinere projektet, men forældreopbakningen og ungernes entusiasme er det hele værd. Det er nyt for os, at de unge trænere tager over i træningen, og jeg glæder mig meget til at kunne nyde en mere passiv rolle. Sebastian har samlet nogle virkelig gode gutter i et trænerteam, som kan deres kram".

Programmet er frit

Årets Young Gun Classic starter med in-check i Redningshuset i Klitmøller søndag den 14. oktober. Samme sted mødes børn og forældre ugen igennem til morgenmøder og igen til fælles spisning om aftenen. Men selve dagsprogrammet er frit, og afhængigt af vindforhold og deltagernes fysiske formåen, vælges der mellem tre forskellige surfspots i området.

TK 181011 18

Det store smil er fremme på denne unge surfer

Trænerne kører med ud på de tre spots og hjælper med alt fra trim af udstyr til tekniske manøvrer på vandet. Mangler der vind, vælger mange at padlesurfe i den smukke bugt ud for Klitmøller i stedet for.

Venner året rundt

Mange gode venskaber er etableret gennem årene via JP Young Gun Classic, og de unge er gode til at holde relationerne ved lige via Facebook og andre medier. Deltagerne har naturligvis deres egen Facebookgruppe, men kommunikerer også ivrigt på anden vis – f.eks når de mødes til andre surfarrangementer gennem sæsonen. Der er generelt et stærkt bånd mellem de unge Young Guns – og også mellem forældrene.

Sponsorerne bakker op

Deltagerne får ved in-check udleveret en lycra, som bæres uden på svømmesvesten. Dels for sikkerheden, men også for at kunne kende hinanden på vandet. Sebastian Kornums personlige sponsorer støtter lycraen og er også flinke til at give andre goodies til deltagerne og trænerne. Flere internationale surfmærker har også vist interesse for Young Gun Classic og støtter med markedsføring og materialer.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

1 Kommentarer

#1 - Sendt d. 09-18-2012 - Kl. 19:42 af Lars Bo Christensen
Jeg bliver rigtig glad af at læse artiklen. Tror at det gælder for ALLE børn og forældre der har deltaget. Vores unger glæder sig hvert år!
 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Shipcenter
ShipShape
Bøge´s Trailer & Både - M-CENTERET i centrum af Danmark