Sus i sit es omgivet af team, coach og fan klub.

Klumme: Dreams do come true!

En gyser af en petitfinale var knald eller fald for Sus’s store drøm i Miami i sidste uge. Efter en 2-2 stilling vandt hun og hendes team sidste afgørende sejlads og bronze, hvormed de sikrede en dansk plads ved OL til sommer i Match Race.

11-02-2012 19:19 - Susanne Boidin

Åbningsceremonien til det Olympiske kvalifikationsstævne i Miami var spækket med spænding - og gode taler. Kevin Burnham, en legendarisk 470 sejler fra USA, fik æren af at hejse det olympiske flag til åbningen. I hans tale beskrev han hvordan han i 29 år (29!!) sejlede for at få en Olympisk guldmedalje. "Dreams do come true", sagde han.

Fra begyndelsen

Selv om min karriere slet ikke kan måles med Kevins endnu, er der en personlig drøm, der er gået i opfyldelse for mig i sidste uge...

Min OL-historie føles som en vild, uforglemmelig og roller coaster oplevelse og kan kort beskrives således: Da jeg så Ynglingen vinde bronze ved OL i 2004 blev jeg "hooked" og drømmen opstod. I 2005 sejlede jeg mit første VM i det olympiske Ynglinge felt. I 2008 var jeg og mit daværende Ynglingeteam med Trine Palludan og Ida Hartvig den første nation, der ikke kvalificerede. Vi endte med at få en plads alligevel pga. new zealandsk afbrud men blev ikke sendt af Dansk Sejlunion.

Hele det scenario fra den sidste olympiske cyklus har efterfølgende fulgt mig på godt og ondt. Jeg er kommet meget rig på erfaring (ikke på pengepungen!) ud af sidste OL-kampagne og har eksempelvis lært at man skal nyde processen, selvom det er et hårdt game. Dog har frygten for igen at være den første nation, der ikke kvalificerede ligget i baghovedet og luret.

Knald eller fald petitfinale

I Miami skulle vi sejle petitfinale mod Argentina. Ikke bare hvilken som helst petitfinale. Bronzepladsen gav nemlig automatisk en OL-billet til nationen. Aftenen inden den store finale må jeg indrømme at tanken strejfede: Tænk hvis vi taber og bliver nr. 4 – og igen første nation, der ikke kvalificerer? Kuldegysninger.

Hvad sagde vi!

Match Race har ikke været den mest eftertragtede eller roste klasse de seneste år i dansk sejlsport. Det føltes faktisk ofte som om, der ikke var nogen, der troede på det. Mit team med Lotte og Tina samt andre gaster som har arbejdet med os gennem tiderne har kæmpet røven ud af bukserne, haft ringere vilkår end vores kollegaer både nationalt og internationalt – men vi gjorde det!

Jeg foreslår at Danmark tager og griber den her historiske Match Race chance – jeg ved mit team er klar til at give den en skalle. Vi håber nationen er med os!

Tårevældende præmieoverrækkelse

Som tunge sejlertasker, der var faldet fra vores skuldre, var der lettelse blandt os piger til præmieoverrækkelsen. Igen var der taler, som denne gang fik tårer frem og en sørgelig fornemmelse over at skulle tage afsked med de hold, der ikke kvalificerede. Mennesker man har trænet med, boet med, festet med, tabt og vunder over – i det hele taget delt liv med de sidste 4 år. 12 x 3 piger kan følges lidt endnu.

(Se også video på næste side)


 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer