Klumme: Happy 2012

Sus & Schütt runder året af med en opsummering af årets sejlsportshøjdepunkter. Der konkluderes og sættes sejl til videre research i 2012.

04-01-2012 14:16 - Sus & Schütt


1 års jubilæum
For knapt et år siden skrev vi vores første klumme og så spændte frem til den netop afsluttede sæson. Nytårsforsættet var at blive "fed med de fede", hvilket jo er et relativt mål, men siden Sus jo faktisk var helt inde på Dr. Fremantles kontor og få behandling, så må vi sige, at hun i hvert fald levede op til forsættet.

Sejlsport for landkrabber
Ydermere havde vi en ambition om, at fortælle historier fra en sejlsportsvinkel, som havde lidt vandsprøjt over sig, men som også skulle være forståelige for landkrabber.

Resultater kan alle forholde sig til og heldigvis fik Danmark flere ædle metaller med hjem i kufferterne i år.

Et af de store spørgsmål, vi har rejst er, hvorvidt sejlsport også giver oplevelser til dem, der indirekte kommer for at høste de ædle metaller. Dem, som er med til at gøre det muligt - nemlig medier og sponsorer?!

Danske medaljer
Vi synes, at dansk sejlsport har haft flotte resultater i år. Vores kollegaer i det olympiske cirkus herunder Lene, Henriette, Toft-brødrene, Gormsen & Thomsen har leveret store præstationer, men er disse nok til at gøre det til et succesfuldt dansk sejlsportsår?

Historik
Alle husker 49'erens medalrace ved OL i 2008. Det er en historie! Ligeledes streames en vild kæntring af en AC 45 i højere grad på YouTube end eksempelvis en flot start. Ser vi tilbage på 2011 er de top-historier, der har givet sejlsporten opmærksomhed; sejlerpiger sponseret af et chokolademærke, nøgenklummen, brækkede ribben, en 49'er der sejler ind i haj under Perth-VM, Ben Ainslie der interagerer med mediebåd, intern strid i 49'er-gruppen osv.

Storytelling
Og hvad er specielt ved denne tendens? Det er historier, der alle pakker sejlsporten ind i den storytelling vores eventyrprægede land har brug for. Den nyeste tendens inden for branding er, at det ikke længere handler om produktet, men om de emotionelle værdier det kan tilføre. Sådan skal der tænkes mere i sejlsport!

Ben Anslies oprør
Episoden under ISAF VM i Perth, hvor Ben Anslie går amok på en mediebåd, koster kongen af sejlsport sin VM medalje. Drama. Sus ser racet og må indrømme, at mediebåden ligger irriterende tæt på. Dermed ret til at overfalde en mediebåd? Nej, men de tætte medier blev åbenbart for meget for den ellers erfarne profil.Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Vestfyn Autodele & Marinecenter
Topdanmark - Bådforsikring til fast lav pris
ULLMAN SAILS DENMARK