Susanne Boidin og Maiken Schütt har testet

Klumme: ”Regatta”-spillet

De sidste forberedelser til årets World Cup stævne på Mallorca er i fuld gang. Samtidig er det snart påskeferie, hvilket betyder at mange har fri og tid til masser af sejlsport. Hvis ikke man skal på vandet, så har vi et forslag til en anden måde, hvorpå man også kan samles om sejlsport – vi har testet spillet ”Regatta”.

02-04-2012 09:31 - Susanne Boidin & Maiken Schütt

Bedst i test
I forbindelse med vinterferien blev en række brætspil testet, så de små familier kunne finde det bedste spil at samles om i ferien. Vinderen af testen blev sejlerspillet ”Regatta”.

Vi blev imponerede over, at et sejlerspil kunne vinde en sådan test og måtte selv afprøve, hvorvidt spillet faktisk har sejlsport over sig og dermed kan være nyttigt for sejlere til andet end socialisering og underholdning.

Sejlads ved middagsbordet
Mange sejlerfamilier er vant til at diskussionsemnet ved aftensmaden ofte ender inden for sejlsportens rammer. Med dette spil kan diskussionen tage udgangspunkt i en kapsejlads, hvor hele spisebordet er kapsejladsbanen. Gryden med kartofler kan være krydsmærket og starten går eksempelvis mellem salt- og peberkværnen. Når alle er enige om banen stiller hver ”sejler” op med en lille farvet båd og trækker 5 kort, som på forskellig vis skubber båden et stykke fremad. Kortene skubber båden forskelligt fremad, hvorfor man skal have overblik over, hvilke ”kort man har på hånden” og planlægge sin taktik fra start.

Det taktiske aspekt
Det taktiske aspekt af sejlsport er komplekst og kan forståeligt nok være udfordrende at inkorporere i et godt gammeldags brætspil med spisebordet som det rørige hav. ”Regatta” har løst dette med særlige kort, hvor man kan springe en modstanders tur over (nogenlunde det samme som at få slå på toppen af en modstander eller dække for vinden på læns) eller spille to kort på én gang (man får følelsen af at ramme vindspringene godt eller få et større tryk end konkurrenterne). Disse kort øger de taktiske muligheder på en alternativ men velfungerende måde.

Protest”
Vi synes det er skønt, at der udtænkes underholdning for alle med udgangspunkt i sejlsport, men der er helt klart nogle sider af ”Regatta”, der får en sejler til at hive protestflaget frem. Det er lidt tilfældigheder, der afgør om man har en bagbord mærkerunding på hånden eller om man må forsætte en lidt for lang tur rundt om gryden med kartofler til man er heldig at trække det rigtige kort fra bunken.

 

regatta3Sejlernes dom
Når det er sagt, så er ”Regatta” et sjovt udgangspunkt for at snakke sejlsport, idet der opstår situationer på spisebordet, der er visuelle og dermed lette at forstå og skabe nye situationer ud fra. Især mener vi, at ”Regatta” er velegnet til udvikling af de yngste sejleres kompetencer. Eksempelvis kan man have spillet stående i klubberne, så det kan findes frem, når der ventes på vind eller til en hyggelig klubaften med sejlervennerne.

Der er tilmed lavet en lille præsentationsvideo til spillet, som kan ses her:
http://www.youtube.com/watch?v=Zwnp23tUWUg

Er man interesseret, kan købes her:
http://www.gigamic.com/regatta-c-35-p-612.html 

God påske og knæk og bræk med ”Regatta(en)”
Sus&Schütt

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Risbjerg
Skovgaard-Mortensen Yacht Bureau
Quantum Sail Design Groupe